Haberler

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesine durdurma

Tarih: 14 Ağustos 2009 Kaynak: Dünya

Ankara 6. İdare Mahkemesi, Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje alanına ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planını onaylayan Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi kararının yürütmesini durdurdu.

Mamak Barınma Hakkı Bürosu adına Nazım Kahraman, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle dava açmıştı.

Davayı görüşen Ankara 6. İdare Mahkemesi, uyuşmazlığın teknik bilgi gerektiğine işaret ederek, bilirkişi incelemesi yapılmasına karar verdi.

Bilirkişi raporunda, "dava konusu kentsel dönüşüm alanının yüz ölçümünün çok büyük olduğu ve bu büyüklükte bir alanda kentsel dönüşüm projesi uygulayıp imar hakkı aktarımında adaletli davranmanın imkansızlığı" ifade edildi.

Alanın tamamının gecekondu bölgesi olmadığı, yüksek katlı bloklar veya ticari kullanımların da yer aldığı belirtilen bilirkişi raporunda, "Bu etkenler de göz önüne alındığında, alanın tümünün kentsel dönüşüm alanı olarak ilan edilmesi şehircilik ilkeleri ve planlama teknikleri açısından bilimsel hiçbir gerekçeye dayanmamaktadır. Dava konusu plan, şehircilik ilkeleri, planlama teknikleri ve kamu yararına uygun değildir" denildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığının bilirkişi raporuna yaptığı itirazları da "raporu sakatlayacak" nitelikte bulmayan Ankara 6. İdare Mahkemesi, bilirkişi raporu doğrultusunda karar verdi.

Mahkeme, "dava konusu işlemin kamu yararı, şehircilik ilkeleri ve planlama tekniklerine uygun olmadığı" sonucuna vararak, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje alanına ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planını onaylayan kararının yürütmesini durdurdu.

Takvim
<<Aralık 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.