Arkitera E-Bültenleri

Email adresiniz yeterli
Üyelikten Çıkış
E-Bülten Arşivi

Haberler

İstanbul'da yapılması planlanan 3. köprü...

Tarih: 2 Ekim 2009 Kaynak: Sabah

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, İstanbul'da yapılması planlanan 3. köprünün bulunduğu bölgede imar rantının engellenmesi için, son 3 yılda alım satım yapılan parsellerde yapılaşmaya kısıtlama getirilmesi amacıyla kanun teklifi verdi.

Sevigen'in TBMM Başkanlığına sunduğu teklifin gerekçesinde, 3. Boğaz Köprüsü Projesi'nin, köprünün yapılacağı bölgede imar rantı tehlikesini gündeme getirdiği öne sürüldü.

Bölgede doğal alanların tahrip edilebileceği belirtilen gerekçede, özellikle kentin kuzey tarafında kent yağmasının hızlanacağı iddia edildi.

Kanun teklifinde, İmar Kanunu'na ek madde eklenerek, son 3 yılda alım satımı yapılan parsellerde konut ve ticari amaçlı yapılaşmaya süreli olarak kısıtlama getirilmesi ve bu kısıtlatmanın 10 yıllık süre için ön görülmesi istendi.

Teklifte ayrıca, daha önce imar düzenlemesine tabi olmamış yerlerdeki değer artışı ortaklık payı alınması önerildi.

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!

25 Ocak 2012, 14:29Yazan: metesarikayaZaman gazetesinden,Selim Kuvel'in haberine göre; İstanbul Boğazı'na 3. köprü yapımını da içeren 414 kilometrelik Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nin 'özel sektör eliyle mi' yoksa 'öz kaynakla mı' yapılacağı yönündeki tartışmalara Başbakan Recep Tayyip Erdoğan son noktayı koydu. 3... (devamı)

28 Nisan 2011, 08:47Yazan: Omer Yilmazinşallah 7-8 köprü daha yapılır .Bu mesajı ve ekindeki reklam linklerini gönderen forum kullanıcısı -gönderdiği başka benzer reklam mesajları nedeniyle- banlandı ve mesajları silindi. Yorumların anlamsız hale gelmemesi için buraya not düşüyorum.

27 Nisan 2011, 12:51Yazan: s_yinşallah 7-8 köprü daha yapılır . :) Yeni yapılacak köprünün malzemelerini sizden alacakmış RTE merak etmeyin. Bu reklamdan sonra ben de gelmeyi düşünüyorum, bakın iki kişiyi ikna ettiniz bile.

27 Nisan 2011, 11:15Yazan: Cemil GönülalanMesajınızı sadece linklerin reklamını yapmak için gönderdiğinizi düşünüyorum.Keşke böyle şeylere gerek duymasanız.Hatta mesajlarınızda link yer almasa.

14 Mart 2011, 12:00Yazan: BirmimarYıl 1995; üçüncü köprü tartışmaları gündeme alınmış durumda. Geçmiş tartışmaları anısatan notlarım şöyle:


Çocukluğumuzda biz de suyla oynamaya bayılırdık. Önce, yol kenarından akan suyun önüne toprak set yapar, sonra setin bir noktasında açtığımız yarıktan suyu bırakır, biraz ötedeki başka bir sete kadar gitmesine izin veriridik... (devamı)

3 Mart 2011, 23:14Yazan: ferhathttp://www.mimarlikuzerine.com/2011/03/ucuncu-kopruye-ihtiyacimiz-olmadigini-gosteren-5-gecerli-sebep/

5 Ekim 2010, 09:51Yazan: ncc3'te yetmez 4 tane... http://ekonomi.haberturk.com/makro-ekonomi/haber/558254-3-de-yetmez-4-tane-kopru

17 Haziran 2010, 09:40Yazan: Derya Yazman3. Köprü Yerine Yaşam Platformu'nun yapmış olduğu eylem çağrısı: 3. KÖPRÜ YERİNE YAŞAM PLATFORMU[/LEFT] [/LEFT]

14 Mayıs 2010, 01:35Yazan: sweetboyzyapılmamalı bence 3 köprü o güzelim mnzarayı 3 köprüyü kaldırmaz

5 Mayıs 2010, 11:22Yazan: Emine MerdimBasın açıklaması şu şekilde: Ülkemizde, ulaşımı karayolu taşımacılığına indirgeyen bir anlayış, 1950'li yıllardan başlayarak toplu taşımacılığı esas alan yaklaşımları, demiryolu ve denizyolu ulaşımını dışlamıştır. Kentlerimizi otomobillere tutsak hale getiren ulaşım politikaları sonucu, tarihsel, doğal ve çevresel değerler büyük oranda yokedilmiş ve yokedilmeye devam edilmektedir... (devamı)

Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Şubat 2012>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29        
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.