Haberler

Garanti Galeri ve Arkitera Mimarlık Merkezi'nden Londra - İstanbul Mimarlık Değişim Programı

Tarih: 3 Kasım 2009


00:/'den Joost Beunderman ve Indy Johar, Studio Weave'den Maria Smith ve Je Ahn, David Kohn, Garanti Galeri'den Pelin Derviş ve Arkitera'dan Ömer Kanıpak.

Garanti Galeri (GG) ve Arkitera Mimarlık Merkezi'nin yerel destekçisi olduğu "Londra - İstanbul Mimarlık Değişim Programı", 2 - 3 Kasım 2009 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleşiyor. The Architecture Foundation'ın (Londra) GG ve Arkitera'yı yerel ortaklar olarak belirlediği program, genç mimarların kavramsal ve pratik alanlarda yeni uluslararası ilişkiler kurmasını amaçlıyor. Etkinlikler, Londralı mimarların İstanbul'daki meslektaşlarıyla yapacakları buluşmayla başladı.


Studio Weave'in masalsı projesi Blackburn's Secret Landscape Garden.

İstanbul'da bağımsız bir jüri tarafından önerilen mimarlık ofisleri arasından seçim yapan The Architecture Foundation, değişim programında İstanbul'da ağırlanan Londra temsilcilerini, David Kohn Architects, Studio Weave ve 00:/ olarak belirledi. The Architecture Foundation; GG ve Arkitera'nın belirlediği kurulun adaylar arasından seçtiği Aslı Kıyak İngin, Boğaçhan Dündaralp (ddrlp) ve Nilüfer Kozikoğlu (Tuşpa NK) ise değişim programında İstanbul'u temsil ediyor.


David Kohn Architects'in, Thames Nehri'nin bir kolu olan Deptford Çayı ve çevresinde gelişen yerleşimlerin sürdürülebilirliğinin araştırıldığı projenin maketi.

Program kapsamında İstanbul'dan seçilen mimarlık ofisleri tarafından karşılanacak Londra kökenli mimarlık ofisleri, 2 Kasım 2009 tarihinde, saat 17.00'de İ.T.Ü. Mimarlık Fakültesi, 109 numaralı konferans salonunda halka açık bir sunum gerçekleştirdi. Mimarların projelerini ve yapıtlarını anlatan sunumu, Pelin Derviş (GG) ve Ömer Kanıpak (Arkitera) tarafından yürütülen bir panel takip etti. Panelde, Londra'daki mimarlık ofislerinin uygulamaları ve çalışma prensipleri tartışıldı.


2005'te kurulan Londra kökenli 00:/, mimarlık,çevre ve sürdürebilirlik gibi konularla ilgileniyor.

Mimarlar ayrıca, 3 Kasım 2009'da garajistanbul'da yapılan ikinci panele izleyici olarak katılıyor. Saat 10:45'te gerçekleştirilen panelde Aslı Kıyak İngin, Boğaçhan Dündaralp (ddrlp) ve Nilüfer Kozikoğlu (Tuşpa NK) zorlukları ve fırsatları üzerinden İstanbul'da mimarlık yapma pratiğini tartışıyor, 2010 yılının Mart ayı içinde Londra'da meslektaşları tarafından karşılanacak olan İstanbullu mimarlar, The Architecture Foundation tarafından ağırlanacak ve benzer bir programla çalışmalarını Londra'daki mimarlık camiasına anlatacak, çeşitli atölye çalışmalarına ve panellere katılacak.


00:/, Studio Weave ve David Kohn Architects

Konuyla İlgili Linkler
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.