Haberler

Engeller Kalkıyor, Yüzler Gülüyor

Tarih: 3 Aralık 2009 Kaynak: İzmir Büyükşehir Belediyesi
İzmir'de yaşayan engelli vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi'nin önemli arterlerdeki 350 noktada yaptığı standartlara uygun "özürlü rampaları" sayesinde artık kendi başlarına dışarıya çıkabiliyor. Büyükşehir Belediyesi, bu örnek uygulamasını 2010 yılı sonunda tüm İzmir'de yaygınlaştırmayı planlanıyor.

Engellilerin yaşam kalitesini artırmak için ulaşımdan sağlık, spor ve kültüre kadar her alanda çalışmalar yürüten İzmir Büyükşehir Belediyesi, kaldırım düzenlemelerinde uyguladığı projeyle de takdir topluyor. Yeni yol düzenlemelerini engelli vatandaşların kullanımına uygun şekilde gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi: mevcut kaldırımlar, otobüsler, yaya geçitleri ve hastane çevreleri için de özel bir proje uygulayarak engellilerin yaşamını kolaylaştırıyor.

Kent içindeki cadde, meydan ve bulvarlarda, yaya geçişlerinde ve ana caddeleri kesen sokak başlarında mevcut rampalar sökülerek yerine standartlara uygun özürlü rampaları yapılıyor. Özürlü rampalarında uzun ömürlü ve aşınmaya karşı dirençli küp taşlar kullanılırken, bu bölgelere trafik işaretlemeleri de yapılıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekiplerince gerçekleştirilen çalışmaların 2010 yılına kadar kent bütününde büyük ölçüde tamamlanması planlanıyor.
Engelli vatandaşların mutluluğu için, önce onları evlerinden çıkararak kent yaşamına katacak projelere ağırlık verdiklerini belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, "Yeni alınan tüm otobüslerimiz engellilerin kullanımına uygun. Kaldırımları da engellilerin kullanımına uygun düzenliyoruz. İzmir'de bir engelli vatandaşımızın evinden çıkıp otobüsüne binip rahatlıkla istediği yere ulaşmasını sağlamak için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz" diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bugüne kadar metropoldeki ilçeler başta olmak üzere Aliağa, Bayındır, Foça, Kemalpaşa Menderes, Menemen, Seferihisar, Selçuk, Torbalı ve Urla'daki tretuvar, yol, cadde,yaya üst geçidi, otopark, kavşak düzenlemelerini kapsayan 214 projede özürlü rampası imalatı gerçekleştirdi. Atatürk, İnönü ve Talatpaşa caddeleri; Cumhuriyet, Gaziosmanpaşa, Vasıf Çınar, Fevzipaşa ve Plevne bulvarları ile Gündoğdu ve Basmane meydanları gibi kentin önemli arterlerindeki 350 noktada da mevcut rampalar sökülerek yerine standartlara uygun özürlü rampası yapıldı. Halen Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda faaliyet gösteren ekiplerin sahil bandı boyunca çalışmalarına devam edeceği ve engellilerin hastanelere rahatlıkla ulaşımını sağlamak için hastane çevrelerinde de imalatlara başlayacağı belirtildi.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.