Haberler

Şehirlerin kraliçesi İstanbul

Tarih: 6 Ocak 2010 Kaynak: Hürriyet
Almanya'da yayınlanan gezi dergisi Merian, son sayısını İstanbul'a ayırdı. Dergi, İstanbul'u Doğu ile Batı'yı birleştiren heyecan verici 15 milyon nüfuslu metropol olarak nitelendirdi.

Dergide, bu kentte Doğu ile Batı'nın birleştiği belirtilirken, minareleri, mini eteklileri, başörtülüleri, kebabın, teknolojik gelişmelerin bir arada bulunduğu belirtildi.

Avrupa Kültür Başkenti ilan edilen İstanbul'un mimari, edebi, coğrafik özelliklerinin detaylı olarak yer aldığı Alman Dergisi'nde Orhan Pamuk'la "Masumiyet Müzesi" konulu söyleşi yer aldı. Dergi, Orhan Veli'nin "İstanbul'u Dinliyorum" dizelerini Almanca tercümesiyle yayınlarken bu sayfalara İstanbul Boğazı, Ortaköy ve Adalar fotoğrafları kullanıldı.

İstanbul'un tüm güzelliklerinin yanı sıra konut ve gecekondu sorunlarını barındırdığı, yükselen gökdelenleri, boğazın altından geçecek Marmaray ve antik kalıntıların yanı sıra Pera ve Beyoğlu da Merian"ın sayfalarında yer buldu.

İstanbul Boğazı'nın İstanbul'un can damarı, olarak nitelendirilen dergide Kapalıçarşı'dan 5 sayfa fotoğraf kullanıldı. Ayrıca, Bizans kalıntıları ve eserleri detaylı olarak yer alırken, İstanbul'un Karadeniz kıyılarının ayrı güzellikleri bulunduğu vurgulanırken, görülmesi gereken yerler liste halinde yayınlandı.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.