Haberler

Dünyaca ünlü tasarımcılar Mimar Sinan'da buluştu

Tarih: 27 Nisan 2010 Kaynak: Zaman Yazan: Hemra Köse
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi tarafından 1997 yılından bu yana düzenlenen 'Uluslararası İstanbul Grafik Tasarım Günleri' (Grafist), uluslararası alanda tanınmış grafik tasarımcıları ile Türk grafik tasarımcılarını bir kez daha buluşturdu.

Zaman Gazetesi sponsorluğunda, üniversitenin Grafik Tasarım Bölümü Başkanı Prof. Ayşegül İzer'in önderliğiyle gerçekleştirilen etkinlik kapsamındaki seminer, workshop ve sergilerde yerli-yabancı grafik öğrencileri hünerlerini yarıştırıyor. Mimar Sinan Üniversitesi Öğretim Üyesi Sadık Karamustafa, 'birbirini anlama projesi' olarak tanımladığı Grafist ile Türkiye'deki grafik tasarım mesleğine katkıda bulunmak istediklerini söylüyor. Grafik alanında Türkiye'nin yüzünü batıya döndüğünü ifade eden Karamustafa, "Grafist, geleceğin tasarımcılarını uluslararası arenada başarılı kişilerle buluşturuyor. Farklı ülkelerden gelen pek çok öğrenciyi bir haftalık yoğun programıyla ortak projelerde ve etkinlik platformlarında birleştiriyor. Böylece uluslararası bir grafik ağı kurmuş oluyoruz." diyor.

İngiltere'den Ian Noble, Hollanda'dan Jack Broeders ve Rogier Rosema, Fransa'dan Anette Lenz ile Türkiye'den Yeşim Demir ve Fevzi Yazıcı'nın seminer vereceği etkinlikte Güneş Hatun'un İran'ın Çağdaş İllüstrasyonu, Uluslararası Grafik Tasarımcılar Sergisi ve Öğrenci İllüstrasyonları Sergisi yer alacak. Bu yıl 14.sü düzenlenen etkinlik, 30 Nisan'a kadar grafikerlere ve sanatseverlere kapılarını açık tutacak.
Takvim
<<Nisan 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.