Haberler

Japonlar'dan Akyazı Projesi'ne büyük ilgi

Tarih: 7 Mayıs 2010 Kaynak: Yeni Şafak Yazan: Metin Kurt
Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu Japon finans kuruluşlarının Akyazı Projesi'yle ilgilendiklerini açıkladı. Gümrükçüoğlu, "Biz Japonya'da Akyazı ve Çömlekçi Projesi'nin ikisinin de sunumunu yaptık ancak onlar kompleks olduğu için Akyazı Projesi'ne ilgi gösterdiler" dedi.

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Mayıs Ayı Meclis Toplantısı'nda Japon finans kuruluşlarının Çömlekçi Projesi'nden ziyade Akyazı Projesi'yle ilgilendiklerini açıkladı. Japon iş adamlarına ve Japon ticaret sanayi odalarının yetkililerine her iki projeyle ilgili sunum yaptıklarını ancak Çömlekçi Projesi'nin bekledikleri düzeyde ilgi görmediğine dikkat çeken Gümrükçüoğlu, "Biz Japonya'da Akyazı ve Çömlekçi Projesi'nin ikisinin de sunumunu yaptık ancak onlar Akyazı Projesi'ne ilgi gösterdiler. Akyazı Projesi'ne söz konusu ilginin sebebi projenin kompleks olması; krovazör limanı içerebileceği, UEFA standartlarında bir stadın, eklentilerin, sosyal ve turistik tesislerin yapılacak olmasıydı. Çömlekçi'nin şu anda avan projesi sürdürülüyor. Yıl sonuna kadar süre tanınmıştı ama Eylül ayı civarında proje bitecek. Japonya'dan Trabzon'a gelecek olan heyete Çömlekçi Projesi'ni tekrar detaylarıyla aktaracağız" dedi.

"Projeye sıcak baktılar"

Meclis toplantısında Japonya ziyaretiyle ilgili bilgilendirmede bulunan Gümrükçüoğlu, "Japonya'da Tokyo, İvata, Osaka, Kobe illerinde bazı örnek projeleri inceleme imkanımız oldu. İvata eyaleti ile kardeş şehir kararımızı kendilerine ilettik. İvata eyalet valisi ve belediye başkanı ileri dönemde kendilerinin de bir Trabzon ziyareti planladıklarını ifade etti. Oranın ticaret ve sanayi odaları yetkililerine Akyazı ve Çömlekçi Projelerini sunduk. Bu konudaki incelemeleri sonrasında çok pozitif bir yaklaşımda bulundular. Tokyo'da Türk Japon Parlamenterler Birliği'nin Japon tarafı başkanı olan milletvekiliyle grup başkanıyla değerlendirme toplantılarında projelerimizi arz ettik. Teknik heyetleri bu projeye sıcak baktılar." diye konuştu.

"TOKİ ile birlikte yapacağız"

Japonlar'ın 'Trabzon'da yerinde inceleme sonrasında işbirliği halinde olduğumuz kuruluşlarla müracaatınızı değerlendireceğiz' şeklinde beyanda bulunduklarını ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, "Onlara bu projede özellikle Akyazı bölümünde Devlet Bakanlığı'nın, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'nün şehir içindeki bu proje kapsamında düşünülen Avni Aker Stadı, Yavuz Selim ve Kapalı Spor Salonu ve Akçaabat stadının asli sahibi olduğunu ilettik. Yine bu münasebetle Gençlik Spor Genel Müdürlüğü, bizim belediyemiz ve TOKİ Başkanlığıyla bir ön protokol yapıldığını aktardık. Bu itibarla kendileri geldiğinde projenin asıl icra edicisinin TOKİ olacağını bizim onun paydaşı olacağımızı, bu çerçevede TOKİ'nin kredi talebinde bulunacağını ifade ettik." dedi.

Japon heyetin Mayısın üçüncü ve dördüncü haftasında Trabzon'a bir ziyarette bulunacağını söyleyen Gümrükçüoğlu, "Bir ön görüşme yapacağız., Ondan sonra TOKİ'nin müracaatının kesinleşmesiyle kredi talebini değerlendirecekler" şeklinde konuştu.
Takip
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Ekim 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.