Haberler

İETT otobüsleri engellilere uygun hale getiriliyor

Tarih: 28 Temmuz 2010 Kaynak: Zaman
İETT İşletmeleri Genel Müdürü Hayri Baraçlı, bütün otobüsleri engellilere uygun hale getirmeye çalıştıklarını bildirdi.

İETT'den yapılan açıklamaya göre, Genel Müdür Baraçlı, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği'ni ziyaret ederek, engellilerin sorunlarını dinledi. Engellilerin, İstanbul ulaşımında karşılaştıkları problemleri dile getirmeleri üzerine, Baraçlı Türkiye nüfusunun sekizde birinin, yani 8 milyon 500 bin insanın engellilerden oluştuğunu, engellilerin topluma katılma, çevreye uyum gösterme konusunda ciddi sıkıntılar çektiğini kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın ''İstanbul'da bütün projeler, engellilerin onayından geçecek'' prensibi doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayan Baraçlı, hedeflerinin bütün İstanbul ulaşımını engellilerin faydalanabileceği medeni ölçülere taşımak olduğunu ifade etti.

Baraçlı, engelli dostu bir toplu ulaşım sağlamak amacıyla mevcut yapıları gözden geçirdiklerini, otobüs, metrobüs ve duraklarda, kısacası bütün yatırımlarda engellileri de dikkate aldıklarını dile getirdi.

Duraklara ve araçlara kabartmalı yazılar ve sinyalizasyonlara sesli ikazlar koymayı planladıklarını vurgulayan Baraçlı, şu ifadelere yer verdi:

''Toplam 2 bin 813 otobüsümüzden metrobüs dahil 794'ü yana yatma ve alçak tabanlı olmak üzere engelli vatandaşlarımıza uygun olarak tasarlanmıştır. Bundan sonra alınacak bütün otobüsler de alçak tabanlı ve engellilere uygun olacak. Özel halk otobüsleri için de aynı durum geçerli olacak. Akıllı yolcu bilgilendirme sistemi üzerinde çalışıyoruz. Duraklarımızda hem yazılı hem sesli olarak, hangi durağa hangi otobüsün ne zaman geleceği hususunda bilgi verilecek. Bütün otobüslerimizi engellilere uygun hale getirmeye çalışıyoruz.''

Hayri Baraçlı, ayrıca engelli vatandaşlara hor davranan şoförlere ciddi yaptırımlar uygulanması yönünde de çalışmalarını sürdürdüklerini, engellilerle ilgili kurumlar tarafından şoförlere eğitimler verildiğini ifade etti.

Engelliler konusunda farkındalığı arttırmak amacıyla panel ve sosyal etkinlikler düzenlediklerini anlatan Baraçlı, omurilik felçlileri için de çeşitli gezi ve piknik gibi faaliyetler yapmayı düşündüklerini kaydetti.

 

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.