Haberler

Ali Sami Yen'le ilgili son gelişme

Tarih: 25 Ekim 2010 Kaynak: Akşam
Anlaşmalar bozuldu, durumlar değişti.
HT Ekonomi'den Menekşe Ataselim'in haberine göre; Mecidiyeköy'deki Ali Sami Yen Stadı arazisinde yapacağı proje için 2 hafta önce Zorlu Holding ile ortak olduğunu doğrulayan Aşçıoğlu İnşaat'ın patronu Yaşar Aşçıoğlu, "Her şey bitmişti. Anlaşmıştık. Son dakikada ticari anlayış farkından ötürü olmadı; pürüz çıktı. Ama tabii ki burada Zorlu'nun ticari başarısını tartışmak söz konusu olamaz. Biz uzlaşamadık" dedi. Ortaklık için gündeme gelen bir başka isim olan Torunlar GYO ile de görüştüklerini, ancak onlar ile de anlaşamadıklarını kaydeden Aşçıoğlu, "Ali Sami Yen'e 2 ayrı ortak getirdik. Yani üçlü bir konsorsiyum kurmuş olduk. İkisi de yerli şirketler. Ancak gizlilik protokolümüz var. İsimlerini söylemeyeceğim. Gelecek hafta duyuracağız" diye konuştu.

"Lükste Rakibim Yok Paraya Acımıyorum"
"Lüks proje üretme konusunda Türkiye'de rakibim yok. Çünkü paraya acımıyorum" diyen Aşçıoğlu, Ali Sami Yen arazisinde planladığı proje için şu ipuçlarını verdi: "Bu proje de lüks olacak ama bu defa fiyatta uçmayacağım. Las Vegas kokan, su ve ışık oyunları olan bir proje olacak. 40 katın üzeri için yükseklik iznimiz yok. En fazla 168 metrelik bina yapabiliriz. Birinci kattan itibaren deniz görüyor bu arsa. Zaten çok yükselmeye gerek de yok. Türk halkı yüksekte yaşamayı çok sevmiyor. 40 kat konut için ideal."

Versace Markalı Rezidans Teklifi
300 milyon dolarlık bir yatırım olacak proje için, dün başlayan A Plus Gayrimenkul Fuarı'nda müşterilerden talep toplayacaklarını aktaran Aşçıoğlu, "Daha önceki araştırmalarımıza göre genelde 1+1 ve 2+1 konutlar yapmamızı istiyorlar. Ancak fuarda da bir stant kurduk ve projeyle ilgilenen müşterilere formlar doldurmalarını rica ediyoruz" dedi.

"Marka Kullandırabiliriz"
Aşçıoğlu, toplam 3 kuleden oluşacak projede 2 binanın rezidans olacağını, üçüncüsünün ise talebe göre otel ve ofis olacağını belirterek, "Yabancı bir şirket Versace'nin lisansını almış ve rezidans kulelerinden birinin Versace bloğu olmasını istiyor. Şu anda İstanbul'dalar. Görüşmelerimiz bir aydır sürüyor. Projede yine Selenium markası olacak ama tesisin isim hakkını da bir markaya verebiliriz. FiYapı İnönü Stadyumu gibi..." diye konuştu.

Parayı Şimdiden Veren Var
Projeye çok ciddi talep olduğunu ve 750 kişilik liste oluştuğunu belirten Aşçıoğlu, "Zaten bu kadar daire yapacağız. 1 ayda satılır diye düşünüyorum. Şimdiden ‘Kaporayı vereyim, sonra konuşuruz' diyen var. Hatta ABD'li bir dostum 3 milyon doları gözden çıkarmış; ‘Vereyim' diyor. Ancak TOKİ kanunu gereği henüz satış yapamayız" dedi.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.