Haberler

Ağaoğlu da Zorlu Residence'a yerleşmeyi gündemine aldı

Tarih: 28 Eylül 2010 Kaynak: Milliyet Emlak Yazan: Tebernüş Kireçci


Zorlu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu tarafından, ‘İstanbul'un beşi bir yerde projesi' diye nitelendirilen Zorlu Center, dün sabah saatlerinde düzenlenen toplantıdan sonra akşam saatlerinde Four Seasons Otel'de düzenlenen bir toplantıyla da iş dünyasının önde gelen isimlerine tanıtıldı.

Gecede iki önemli sürpriz yaşandı. Birincisi, ünlü sanatçı Fahir Atakoğlu'nun Zorlu Center için yaptığı beste olurken, ikincisi geçtiğimiz günlerde Ataşehir'de gerçekleştireceği son proje için arka arkaya kamera önüne geçen Ali Ağaoğlu'na yapılan sürprizdi. Elde edilen bilgilere göre, Ahmet Nazif Zorlu, Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu için bir daire ayırmıştı. Ağaoğlu da bir açıklama yaparak bu gelişmeyi doğrulayarak, şöyle konuştu:

"Ahmet Bey bana bir daire ayırmış. Daha görmedim. Önümüzdeki hafta gidip bakacağım. Zorlu Center'ın İstanbul'a değer katacağına inanıyorum... Çok değerli olacağını düşünüyorum. Proje bittiğinde oturmayı da düşünebilirim."

Diğer yandan Türkiye'nin en pahalı projesi olarak nitelendirilmesi karşısında Ağaoğlu, "Öyle bir proje için metrekaresi 18 bin dolar birşey değil. İstanbul'da iyi projelerde metrekare fiyatlarının 30-40 bin euro'ya kadar çıkabileceğini düşünüyorum" diye konuştu.

‘Kendimi bu ayrıcalıktan mahrum etmem'

Öte yandan, Ahmet Nazif Zorlu, gecede yaptığı konuşmada, tıpkı Zorlu Center gibi İstanbul'a değer katacak benzersiz projeler geliştirecekleri mesajını vererek, kendisinin de burada yerleşeceği mesajını şu sözlerle verdi: "Zorlu Center'da yer almanın da bir ayrıcalık olacağına eminim. Emin olduğum için de kendimi bu ayrıcalıktan mahrum bırakmaya niyetim yok. İnşaatın bitiminden sonra yeni ev adresim Zorlu Center olacak."

Akşam saatlerinde yapılan toplantıda Zorlu Center'daki ilk yerleşimin 2012 ilk çeyreğinde AVM fonksiyonunda başlayacağını dile getiren Zorlu, rezidans, performans sanatları merkezi, otel ve ofis bölümlerinin ise 2012 son çeyreğinde tamamlanacağını belirtti.

ULUSLARARASI YATIRIMCILAR DA İLGİ GÖSTERDİ

Emre Arolat Mimarlık Ltd. Şti. ve Tabanlıoğlu Mimarlık Ortak Girişim Grubu'nun geliştirdiği projenin henüz isimleri açıklanmasa da uluslararası yatırımcılar tarafından da ilgi gördüğü ifade ediliyor. Toplam inşaat alanı 615 bin 885 metrekare olan Zorlu Center projesi geliştirilirken esin kaynaklarından biri de dünya şehirlerdeki ünlü meydanlar oldu. Projenin meydanlıe yeşillik ağırlık olmasını özellikle isteyen Ahmet Nazif Zorlu'nun bu isteği projede kendini hissetirdi. Toplamda 75 bin metrekare yeşil alana ayrılırken 120 bin metrekare de yeşil rekreasyon alanı olarak tanzim edildi.

BEŞİ BİR YERDE PROJEDE NE VAR?

102 bin metrekarelik arazide geliştirilen proje 5anabölümden oluşuyor. İşte o 5 ana bölüm ve özellikleri.

- Performans sanatları merkezi: 50 bin metrekarelik alanda inşa ediliyor. Toplam kapasitesi 3 bin 50 kişi.

- 5 yıldızlı otel: 58 bin metrekare alanda inşa ediliyor. Oda büyüklükleri 55 ile 350 metrakare arasında değişecek. 1.100 kişilik bir balo salonu da planlar arasında.

- Ofis bloğu: 22 bin metrekare alanda inşa ediliyor. Yatay mimaride tasarlandı. 250 ila 700 metrekare arasında değişen ofis büyüklükleri söz konusu olacak.

- AVM: Yarı açık, yarı kapalı yaklaşık 100 bin metrekarelik alana sahip olacak. 200 civarında mağaza planlanıyor. AVM içinde ayrıca toplamda 2 bin 500 kişilik 12 sinema salonu, çocuk eğlence alanı ve 8 bin metrekarelik ana mağazaya yer alacak. AVM'yi yılda 18 milyon kişinin gezeceği tahmin ediliyor.

- Rezidans blokları: 140 bin metrekare alanda inşa ediliyor. 584 daire olacak. Büyüklükleri 117 ile 733 metrakere arasında değişecek. Daireler rezidans ve teras evler olarak sınıflandırıldı.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.