Haberler

26 yaşında 3.5 milyar doların başında

Tarih: 9 Kasım 2010 Kaynak: Sabah Yazan: Dilek Taş
İstanbul Zincirlikuyu'daki 2.5 milyar dolarlık Zorlu Center, Grubun veliahtının da çıkış projesi oldu. 26 yaşındaki Emre Zorlu, Zorlu Holding'in en prestijli projesinin Yönetim Kurulu'na getirildi. Daha önce Vestel'de ürün müdürü olarak çalışan Emre Zorlu bu yıl içinde başlayacak yeni projelerle birlikte 3.5 milyar dolarlık gayrimenkul portföyüne yön verecek.

Zincirlikuyu'da eski Karayolları arazisi üzerinde 2.5 milyar dolarlık yatırımla inşa edilen Türkiye'nin en lüks projelerinden biri olacak Zorlu Center'da satışlara başlayan Zorlu Gayrimenkul, projenin lansmanının ardından gördüğü ilgi sonrasında gayrimenkuldeki hedeflerini büyüttü. Zorlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Emre Zorlu, lansman sonrasında gelen ilgiden memnun olduklarını söyleyerek projedeki en lüks daireler olan penthouseların metrekaresinin 25 bin dolardan satıldığını açıkladı. Zorlu Gayrimenkul Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Even ise grubun gayrimenkulde Zorlu Center dahil olmak üzere yatırım hedeflerinin 3.5 milyar dolar olduğunu söyledi. Even, 2.5 milyar dolar yatırım büyüklüğündeki Zorlu Center projesi dışında 280 milyon dolara Levent'te Zorlu Levent Ofis projesi ve İzmir'de henüz çalışmaları devam eden 120 milyon dolar büyüklüğündeki Zorlu Konak projelerinin de olduğunu söyledi. Zorlu Grubu'nun bu yatrımlarla birlikte toplam 3.5 milyar dolarla yakın bir yatırım hedefi bulunuyor. Bu yatırımların başında ise Zorlu Gayrimenkul'de Yönetim Kurulu Üyesi olan 26 yaşındaki Emre Zorlu bulunuyor.

KARAR AİLEDEN ÇIKTI
Ahmet Nazif Zorlu'nun en küçük çocuğu olan Emre Zorlu, genç yaşında Zorlu Center gibi bir projenin yönetim kurulu üyesi olmasının kendisi için bir şans olduğunu ifade etti. Daha önce yine grup bünyesindeki Vestel'de ürün müdürü olan çalışan Emre Zorlu, "Aslında ürün müdürüyken yönetim kurulu üyeliğine gelmeyi ben de biraz düşündüm. Ancak aile kararları bu yönde oldu. Grubumuz içerisinde bana nerede ihtiyaç olursa orada görev alıyorum. Aslında ailem bana 'yurtdışında bir şirkette çalış' dedi. Ancak ben istemedim. Grubumuz içinde her pozisyonda görev alarak daha iyi bir deneyim elde edebileceğimi düşündüm. İleride ihtiyaç duyulursa enerji alanında da görev alabilirim" diye konuştu. Elektrik mühendisliği okuduktan sonra İngiltere'de yüksek lisans yapan Zorlu, ilk olarak Vestel'de görev almıştı.

'Ali Sami Yen'de teminat mektubunu biz verdik'
ZORLU GAYREMİNKUL'ÜN Ali Sami Yen projesinde Yaşar Aşçıoğlu ile ortaklığı gündeme gelmiş ancak gerçekleşmemişti. Zorlu Gayrimenkul Grubu Başkanı Mesut Pektaş, "Yaşar Aşçıoğlu ile görüştük. Tam o dönemde TOKİ teminat yatırılmadığı için ihaleyi feshetmeye gidiyordu. Teminat mektubunu yatırdık. Böylece ihale iptal olmadı. Ancak daha sonra ticari nedenlerle uzlaşamadık" dedi.

Erginoğlu & Çalışlar Tuz Ambarı'yla ödülü kaptı
MİMARİSİ Emre Arolat Mimarlık ile Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından yapılan Zorlu Center projesi Barselona'da her yıl geleneksel olarak düzenlenen Dünya Mimarlık Kongresi'nde (WAF) "Masterplan" kategorisinde yarışmaya katıldı. Yarışmada ödül alan tek Türk mimarlık şirketi ise Erginoğlu ve Çalışlar Mimarlık oldu. Şirket, Medina Turgul DDB Tuz Ambarı projesiyle ödüle layık görüldü.

'Zorlu Levent ofiste üst sınırı zorlayacak proje yapacağız'
EMRE ZORLU, Zorlu Center'ınlansmanından sonra aşırı bir ilgiyle karşılaştıklarını söyleyerek 'Aslında randevu ile görüşme gerçekleştiriyoruz. Ancak lansmandan sonra çat kapı gelenler oldu. 580 rezidansın bulunduğu projeye 3 bin kişilik talep geldi" dedi. Zorlu, Levent'te yapacakları Zorlu Levent ofis projesinin inşaatına bir ay içinde başlanacağını söyleyerek Türkiye'de örneği olmayan lüks bir ofis projesi planladıklarını ve metrekare fiyatlarının da piyasadaki üst sınırı zorlayacağını belirten Zorlu, satışa çıkmamasına rağmen projeye ortak olmak isteyen yatırımcılar olduğunu açıklarak "Ofisin tamamını alarak merkezi yapmak isteyen şirketler oldu" diye konuştu.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.