Haberler

Üç Yeni Metro

Tarih: 22 Kasım 2010 Kaynak: Milliyet Ege Yazan: Utku Bolulu
Aziz Kocaoğlu: Mevcut metro inşaatlarını tamamlayacağız. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'dan da projesini hazırladığımız üç yeni metro hattını yapmalarını isteyeceğiz.

Hükümet'in Ankara ve İstanbul'da yarım kalan metro inşaatlarının bitirilmesi için destek verdiğine dikkat çeken Aziz Kocaoğlu, "AKP İl Başkanı Ömür Kabak da ‘Belediye metroyu yapamıyorsa, biz yapalım' açıklaması yaptı. Biz başladığımız işi, metro inşaatlarını yarım bırakmayız. Mevcutları tamamlayacağız. Ancak, projesini hazırladığımız Üçkuyular- Narlıdere, Üçyol -Buca Tınaztepe ve Halkapınar- Otogar metro hatları var. Bu üç metro hattıyla ilgili hazırladığımız dosyayı Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a götüreceğim. Diyeceğim ki ‘İzmir'e metro yapmanızı istiyoruz. Bu üç projeyi yaparsanız mutlu olacağız.

"Kabak, takipçi olsun"
Ankara ve İstanbul'da yetkiyi nasıl devrettiyseniz, bize de bir formül uygulayın.' Sanırım bu teklimize AKP İl Başkanı Ömür Kabak da destek verir ve takipçisi olur" dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, bu açıklamayı CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel ile birlikte bayramlaşmak için gittiği Anadolu Birliği'nde yaptı. İzmir'in ödediği vergisi oranında yatırım almadığına dikkat çeken Kocaoğlu, DSİ'nin Denizli'ye yaptığı yatırımın İzmir'den fazla olduğunu söyledi şöyle dedi: "Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'a 37.5 milyar dolar daha yatırım yapılacağını açıkladı. Halbuki, İzmir'e 2 milyar dolar yatırım yapılsa, bu kent en kısa sürede ödediği vergilerle bu parayı geri öder. AKP'nin 9 milletvekiline İzmir'e bugüne kadar ne getirdiklerini sormak lazım."

"Ankara'da mevzi tutan vekil oldu"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, partinin kendi içinde bir değişim yaşadığını ve halkla kucaklaştığını söyledi. Yüksel, "Dernek çatıları altında, tarlalarda, kahvehanelerde, dolaşarak siyaseti halkla birlikte şekillendireceğiz. Farklı kökenden insanın barış içinde yaşadığı İzmir'i Türkiye için örnek kent olarak görüyoruz. CHP, Anadolu'da güçlü kökleri olan bir parti olmasına karşın bir süredir belli sıkıntı içindeydi. Yeniden, Anadolu'da güçleneceğiz. İzmir'de bunu nasıl başarıyorsak, Türkiye'de de başaracağız" dedi. Yüksel, "Geçmişte milletvekillerinin yüzde 95'ni örgüt belirliyordu. Bugün genel başkanlar belirliyor. Ankara'da mevzi tutan, genel başkanın gözüne giren vekil oluyordu. CHP, bu sistemi değiştirecek. İktidar olunca da Türkiye'de sistem değişecek" diye konuştu.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.