Haberler

Kapılar Aralanıyor

Tarih: 7 Ocak 2011


İstanbul kapılarını 2011'de bir kere daha aralıyor. Hem de bu sefer daha çok kişiye daha çok kapıyı açma fırsatını tanıyarak.

2010 yılında ilki yapılan Açık Kapı Festivali'nin ikincisi 2011 yılında gerçekleştirilecek. Festival kapsamında binaların yanı sıra, mimarlık ofislerine de ziyaretler yapılacak. Böylelikle şehir içerisinde mimarlığa dair bir araya gelinip geziler düzenlenirken öte yandan da mimarlık pratiğinin İstanbul'daki ofislerde ne şekilde işlediği görülecek.

Program sayesinde mimarlık ve şehircilik disiplinlerinde okuyan, çalışan ya da üreten insanların hem kendi aralarında hem de diğer disiplinlerden insanlarla çok yalın ama bir o kadar da ilgi çekici bir eylem çerçevesinde bir araya gelmesi bekleniyor.

Değişik kesimlerden katılımın beklendiği bu festival için Arkitera Mimarlık Merkezi, tüm takipçileri ve üyeleriyle de işbirliği yapmak istiyor. Gezilecek binalara karar verilmesinden gezi rehberliğine kadar birçok noktada katılıma açık olan bu programa şimdiden dâhil olmak isteyenler Arkitera Forum'daki ilgili konu başlığı altında düşüncelerini dile getirebilirler. Rehberlik ücretleri, katılım şartları ve bunun gibi diğer bilgiler ise Açık Kapı Festivali 2011 sayfasında önümüzdeki zaman dilimi içerisinde duyurulacaktır. İstanbul kapılarını açıyor.

Durmayın! Siz de katılın, siz de gezin ve gezdirin!

2010 Senesinde Gezilen Binalar


Ahırkapı Feneri


Florya Atatürk Deniz Köşkü


Camialtı Tersanesi


Hüseyin Rahmi Gürpınar Evi


Selimiye Kışlası


Sveti Stefan Bulgar Kilisesi


Süreyya Paşa Konser ve Opera Binası


Hollanda Konsolosluğu Binası

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.