Haberler

Kuşadası Kıyıları İşgal Altında

Tarih: 7 Ocak 2011 Kaynak: Birgün
TBMM Dilekçe Komisyonu ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün ortak yaptığı çalışmada; turistik sahillerin başta belediyeler olmak üzere çeşitli kurum ve kişilerce işgal edildiği belirlendi. Çalışmaya göre Antalya, Muğla ve Aydın'da 455 kişi ve kurum kıyıları işgal etmiş durumda. Kıyı işgallerinin; çit, tel örgü, hendek, duvar vb araçlarla ve ‘girmek yasak' türü tabelalarla gerçekleştirildiği ve Kıyı Kanunu'nun "kıyılar devletin hüküm ve tasarrufu altındadır" hükmüne aykırı davranıldığı belirtildi.

Yapılan çalışmada, Kuşadası kıyılarının tümünün, ağırlıklı olarak Kuşadası ve Davutlar Belediyeleri tarafından işgal edildiği ortaya çıktı. TBMM ile Milli Emlak Müdürlüğü'nün yaptığı pilot çalışmada Kuşadası'nda otuz yasadışı işgal belirlendi. Kuşadası Belediyesi "öğrencilere plaj gelirlerinden burs sağlıyorum" bahanesi ile birçok plajı işgal etmiş durumda. Mevcut işgaller karşısında Kuşadası Kaymakamlığı'nın olaya göz yumduğu iddia ediliyor.

Kuşadası'ndan Antalya'ya kadar turistik kıyı şeridinde birçok plaj ve kıyının; başta belediyeler olmak üzere, çeşitli kurum ve kişilerce işgal edildiği raporla ortaya çıktı.

Birçok turistik merkezde özellikle belediyelerin çeşitli nedenlerle plajları işgal ettiği, paralı hale getirdiği ve üçüncü şahıslara kiraladığı belirtildi. Dileyenin dilediği yeri işgal ettiği koşullarda, başta Kaymakamlık olmak üzere ilgili kurum veya kuruluşların bu işgallere göz yumduğu belirlendi.

TBMM Dilekçe Komisyonu; turistik merkezlerdeki "sahil ve plajların hendek, duvar, özel alan, çit, tel örgü, girmek yasak tabelası, kazık gibi engeller koyarak halkın kullanımına kapatıldığı"nı belirttiği raporunda, kıyıları parselleyenlerin haritasını da çıkardı. Yapılan pilot çalışmada Kuşadası'nda otuz noktanın yasadışı biçimde işgal edildiği belirlendi. Kuşadası sahil şeridindeki Kuşadası, Davutlar ve Güzelçamlı Belediyeleri'nin yasadışı işgalleri ortadan kaldırmadığı gibi, kendilerinin de birçok plajı çeşitli nedenlerle işgal ettiği belirlendi. Bazı yerlerde belediyelerin işgalcilere komik cezalar kesmesinden dolayı, yasadışı işgallerin özendirildiği de belirtildi.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.