Haberler

Kütahya Seramik UNICERA'da Yeni Ürünlerini Sergileyecek

Tarih: 3 Mart 2011


Geçen yıl 70 ülkeden yaklaşık 54 bin kişinin ziyaret ettiği Türk seramik sektörünün en önemli fuarı Unicera açıldı. Fuarda stand açarak yeni ürünlerini görücüye çıkartan Kütahya Seramik, 2'nci holde bulunan 480 metrekarelik standında el işçiliğiyle üretilen Brezza serisi, 3 boyutlu Versatile serisi ve kişiye özel tasarlanan Sujet serisi gibi özel koleksiyonlarının yanı sıra bu yıla damgasını vuracak yeni ürünlerini de sergiliyor.

Üç ana sergileme bölümünden oluşan fuar standının galeri mekanında 60x60, 66x33 ve 100x50 sırlı porselen karolar, yaşayan mekanlarda metalik efektli karolar, üç boyutlu Versatile serisi ve dijital karolar sergileniyor. Standın "Seramik Müzesi" bölümünde ise cam mozaikler, yeni dijital serileri ve sırlı porselen karolar tüketicilerin beğenisine sunuluyor.

Sanat galerisi yaklaşımı ile ziyaretçilerini karşılayan stand, ferah ve uzun koridorları, sakin ve dinlendirici sergilemeleri ile dikkat çekiyor. Standın cafe mekanında ise sujet dekorlar yer alıyor.

Bu yılın seramik trendlerinde porselen karolarda mermer ve taş desenleri, duvar karolarında duvar kağıtları, dijital karolarda ise mermer tasarımlar dikkat çekiyor. Kütahya Seramik silis kum görünümlü Arena, taş dokusu görünümlü Atrium, metalik efektli Shine, mermer görünümlü dijital karoları Majesty, ahşap görünümlü Tayga, mermer karo görünümlü Aspendos ve traverten görünümlü dijital karo Prestige gibi serileri ile bu yılın modası olan pek çok ürünü standında sergiliyor.

Kişiye özel tasarım
Kütahya Seramik yüksek basınçlı su sistemiyle kişiye özel bordür, dekor ve panolar üretiyor. Sınırsız desen ve ebat seçeneğine sahip olan özel tasarımlı ürünler, bilgisayar uygulamaları ile desteklenen sujet makinelerinde kesiliyor. Soğuk kesim sistemi ile yapılan sujet uygulamalarda ürün istenilen incelikte kesilebiliyor. Özellikle mimarinin, dekorasyonun ve özgür tasarımların vazgeçilmezi olan bu teknoloji ile her desen en küçük ayrıntısına kadar seramiğe ve cama uygulanabiliyor. Bu özel dekorlu ürünlerin en gözde parçalarından biri Brezza. Brezza cam koleksiyonları sadece yer ve duvarlarda değil, lavabolar, kolonlar, havuzlar gibi alanlarda da süsleme için kullanılabiliyor.

Her biri el üretimi
İtalyanca da "meltem" anlamına gelen Brezza'nın en önemli özelliği el üretimi olması. Seri üretim olmaması nedeniyle her bir mozaiğin birbirinden farklı olduğu bu seri, yer ve duvarların dışında, tezgahlar, lobiler, lavabolar, kolonlar, havuzlar gibi aklınıza gelebilecek pek çok mekanda dekoratif olarak kullanılabiliyor. 2,5x2,5 / 2,5x5 / 2,5x10 / 5x5 / 5x10 / 10x10 cm gibi birbirinden farklı ölçülerde üretilen Brezza serisi, sınırsız renk, desen ve ebat seçeneğine sahip.

3 Boyutlu yüzey ödül getirdi

Kütahya Seramik, tasarımcı Yiğit Özer'in imzasını taşıyan Versatile koleksiyonu, ARC serisi ile tasarım alanında dünyanın en çok tanınan ve en prestijli ödüllerinden biri olan "IF Product Design 2011" ödülünü kazandı. Kullanıcısına aynı karoyla onlarca farklı döşeme seçeneği sunan ürünlerle, aynı mekan farklı kimliklere bürünebiliyor. Kullanıcıyı da işin içine katan karolarla kişi, kendi kombinasyonunu tasarlayabiliyor. Karonun ark (yay) şeklindeki yükseltilmiş yüzeyi farklı ışık stilleri ve şartlarında çeşitli ışık oyunlarını açığa çıkarıyor. Böylece karonun orijinal 3 boyutlu yüzeyi, kullanıcıların tercih ettiği ya da yarattığı farklı döşeme biçimlerinin ve fikirlerinin uygulanmasına olanak sağlanıyor.

Kütahya Seramik ürettiği yepyeni koleksiyonları ile büyük iş merkezleri, alışveriş merkezleri, üniversiteler, okullar, sağlık merkezleri, oteller gibi tesislerin iç mekan ve dış cephe kaplamalarında hem nihai tüketicilerin hem de mimar, müteahhit gibi yapı profesyonellerinin ihtiyaçlarına uygun çözümler sunarak fark yaratmaya devam ediyor. Türkiye'nin dört bir tarafında 135 bayisi ve 5 ayrı kıtada 40'dan fazla ülkeye gerçekleştirdiği ihracatı ile sektörün başrol oyuncuları arasında yer alan Kütahya Seramik, 4 Mart, Cuma günü, saat 16.30'da vereceği kokteylde de sektörün önemli temsilcilerini bir araya getirecek.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.