Haberler

Zorlu Gayrimenkul MIPIM'e damgasını vurdu

Tarih: 10 Mart 2011


MIPIM 2011'in 8 Mart'ta düzenlenen açılış gecesinin sponsorluğunu "İstanbul'a değer kazandırma" hedefi ile inşa edilmekte olan Zorlu Center Projesi ile üstlenen Zorlu Gayrimenkul; fuarın en prestijli alanlardan biri olan Riviera salonunda da Zorlu Center ve Zorlu Levent'in tanıtımlarını gerçekleştirdi. Zorlu Gayrimenkul, Zorlu Center ile 6.000 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen MIPIM'in açılışı gecesinin sponsorluğunu üstlenerek fuar süresince İstanbul'un zenginliklerini ön plana çıkardı.

Ayrıca Zorlu Gayrimenkul Fransa'nın Cannes şehrinde gerçekleştirilen dünyanın en prestijli gayrimenkul buluşması MIPIM 2011'den ödülle dönüyor. Mimari tasarımı Emre Arolat Mimarlık ve Tabanlıoğlu Mimarlık ortak girişim grubu tarafından gerçekleştirilen Zorlu Center Projesi, "Regeneration and Masterplanning" kategorisinde "MIPIM Architectural Review Future Project Awards 2011"in sahibi oldu.

Zorlu Gayrimenkul; dünyanın en prestijli projeleri arasında yer alan Zorlu Center ile Zorlu Levent projelerini, çeşitli ülkelerden yaklaşık 18 bin kişinin katılımıyla 8-11 Mart 2011 tarihlerinde Fransa'nın Cannes kentinde gerçekleştirilen MIPIM 2011 fuarının en gözde alanlarından Riviera salonundaki 63 m2'lik standında tanıttı.

Sadece Türkiye'de değil, Avrupa ve bölge ülkelerinde de merakla takip edilen Zorlu Center Projesi, "Regeneration and Masterplanning" kategorisinde "MIPIM Architectural Review Future Project Awards 2011" ödülünün de sahibi oldu.

İngiliz mimarlık dergisi Architectural Review ve dünyanın önde gelen emlak fuarı MIPIM işbirliği ile organize edilen "MIPIM Architectural Review Future Project Awards" jürisi, bu kategoride yer alan projeleri; yaratıcı, güncel ve iyi mimarlık örnekleri olarak yatırımcı beklentilerini karşılamalarının yanı sıra, toplumsal yaşama katkı sağlamalarına, çevresel ve sosyal sorumluluk bilinci ile tasarlanmış olmalarına göre değerlendiriyor.

Zorlu Gayrimenkul'ün hedef kitlesinin Avrupa'dan Ortadoğu'ya, Rusya'dan Amerika'ya kadar geniş bir coğrafyada yaşadığına dikkat çeken Zorlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu üyesi Emre Zorlu, "MIPIM, bildiğiniz gibi gayrimenkul sektörünün önde gelen buluşma etkinliklerinden biri ve son derece prestijli. MIPIM gibi buluşma noktalarını, sadece projelerimizin değil, ülkemizin ve özellikle İstanbul'un tanıtımına da destek vereceğimiz fırsatlar olarak değerlendiriyoruz. İstanbul ve Türkiye'ye yatırım yapıyoruz. İstanbul'un sahip olduğu potansiyeli dünya yakından takip ediyor, biz de projemizle İstanbul'a "değer" katacağımıza inanıyoruz dedi.

Zorlu Gayrimenkul'un MIPIM'in en prestijli alanlardan biri olan Riviera salonunda yer almasının, sadece Zorlu Center ve Zorlu Levent projelerinin tanıtıldığı bir sponsorluk değil, aynı zamanda Türk gayrimenkul sektörünün geldiği noktanın da göstergesi olduğunu vurgulayan Emre Zorlu; "MIPIM'i bu yıl 18 bin kişinin ziyaret ettiği belirtiliyor. Türkiye'de olduğu kadar yurtdışında da katıldığımız tüm fuar, konferans ve etkinliklerde ciddi bir ilgiyle karşılaşıyoruz. Son derece olumlu dönüşler alıyoruz " diye konuştu.

Zorlu Center'ın dünyadaki karma projelere en iyi örneklerden biri olduğunu kaydeden Emre Zorlu, "Zorlu Center, Zorlu Levent ve Zorlu Konak projeleri ile bugüne kadar aldığımız uluslararası ödüller, projelerimizin ne kadar nitelikli olduğunun en büyük göstergesi. Zorlu Center, MIPIM 2011'den de ‘MIPIM Architectural Review Future Project Awards 2011' ödülü ile ayrılarak bizim için yeni bir mutluluğa imza attı" dedi.

İstanbul'un premium proje ihtiyacı sürüyor

Zorlu Center ve Zorlu Levent'te hayat başladığında İstanbul içinde yarattıkları "değerin" çok daha net görüleceğini belirten Zorlu Gayrimenkul Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Even de Zorlu Center ve Zorlu Levent'e yatırım yapanların kazanacağını söyledi.

Özellikle Zorlu Center'in sahip olduğu lokasyonun İstanbul‘da tek olduğunu ifade eden Even, İstanbul'da premium proje ihtiyacının devam ettiğini kaydetti. Even, şöyle konuştu:

"Zorlu Center ve Zorlu Levent'in bu anlamda büyük bir ihtiyacı karşılayacağını düşünüyoruz. Bugün geldiğimiz noktada uluslararası danışmanlık şirketleri Avrupa'nın gayrimenkul satın alınacak en iyi şehri olarak İstanbul'u gösteriyor. Bu çok önemli bir göstergedir. İstanbul'un bir cazibe merkezi haline gelmesinde Zorlu Center'ın büyük katkı sağladığına inanıyoruz."

Zorlu Gayrimenkul fuarda İstanbul'u da tanıttı

Zorlu Gayrimenkul'un ev sahipliğinde 6 bin özel konuğun ağırlandığı MIPIM açılış gecesinde ise tüm geceye İstanbul konsepti hakimdi. Sponsorluğunu üstlendiği davet için Türkiye'ye özel gösteriler hazırlayan Zorlu Center; böylece İstanbul'un tanıtımını da gerçekleştirdi.

Zorlu Gayrimenkul'ün kuruluşundan itibaren, İstanbul'a "değer" katacak "benzersiz" projeleri geliştirmeyi öncelikleri olarak gördüklerini dile getiren Emre Zorlu, bu öncelik çerçevesinde dünyanın en önemli yatırımcı ve gayrimenkul kuruluşlarının yöneticileri, yerel yönetim temsilcileri ve bürokratların katılımı ile gerçekleştirilen MIPIM'i İstanbul'un tanıtımına yönelik bir fırsata dönüştürme amacı ile hareket ettiklerini söyledi.

İstanbul konsepti çerçevesinde Mısır Çarşısı'nın canlandırıldığı, İstanbul'un siluetinin resim edildiği, Türk müziği eşliğinde Türk mutfağından ve içeceklerinden seçkin örnekler sunulan ortam yaratıldı. Dünyaca ünlü koreograf dansçı Ziya Azazi'nin "Dervish In Progress" gösterisini modern dansla yorumladığı gecede, Burhan Öcal ve All Stars Grubu ile dünyanın dört bir yanından gelen misafirleri coşturdu. Can Hatipoğlu ise sahne performansları ile tüm konuklara keyifli anlar yaşattı.

Performans Sanatları Merkezi'ne 300 milyon dolar

Emre Zorlu, Zorlu Center'ın Zorlu Gayrimenkul için ifade ettiği değerler hakkında ise şunları söyledi:

"Zorlu Center ile İstanbul'un kalbinde, iki kıtayı birleştiren iki köprünün arasında, Türkiye'de ilk defa rezidans, performans sanatları merkezi, alışveriş merkezi, otel ve ofislerden oluşan 5 ayrı fonksiyonu bir araya getirerek, adeta yeni bir kent meydanı yarattık. İstanbul'un ilk 5'i bir yerde projesi Zorlu Center'da, İstanbul için ‘değer' yaratma hedefimizi gerçekleştirmek için hiç bir yatırımdan kaçınmadık. Tercihimizi hep en iyi teknolojiden yana kullandık. Yeşil ve çevreci unsurlara büyük önem verdik. İstanbul için kültür ve sanatın tüm kollarını kucaklayan Performans Sanatları Merkezi'ne önemli bir yer ayırdık. Performans Sanatları Merkezi'miz için 300 milyon dolar gibi bir yatırım bedelini ortaya koyduk. Bunu, İstanbul ve ülkemiz için sosyal sorumluluğumuz olarak gördük. Zorlu Center'in İstanbul'un ‘değer'i olması için yaklaşık 2,5 milyar doların üzerinde bir yatırım gerçekleştirdik"

Zorlu Gayrimenkul'ün Zorlu Center'dan sonraki projesi olan Zorlu Levent'in de bölgenin değerine değer katacak A bir ofis projesi olarak, İstanbul'un nitelikli ofis ihtiyacını karşılayacağını açıklayan Emre Zorlu, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Lounge alanlarının ve toplantı mekanlarının bulunacağı Zorlu Levent projemizde çok amaçlı business center'ın da olmasını planlıyoruz. Büyükdere Caddesi'nin prestijine katma değer sağlayacak, bu lokasyona yakışan bir proje gerçekleştireceğiz. Bölgenin değerine değer katacağız. En önemlisi Zorlu Center'deki gibi çevreci bir proje hayata geçireceğiz. 10 bin metrekarelik yeşil alan yer alacak Zorlu Levent'te ayrıca yağmur suyu ve gri suyu kullanabilme, güneş ışığından yararlanabilme, yeşil çatı gibi çevreci özellikler de bulunacak. Enerji tasarrufunun sağlanacağı proje, çevreye gösterdiği duyarlılıkla da A sınıfı ofis standartlarında olacak. Zorlu Levent projesi Leed sertifikası almak üzere tasarlanmıştır."

Emre Zorlu, MIPIM 2011 kapsamında düzenlenen "Investment Lab Turkey: Too good to be true?" panelinde yaptığı konuşmada ise Zorlu Center nezdinde karma projelerin önemini hatırlattı. Karma projelerin 20. Yüzyıl'ın başında geliştirilmeye başlandığını belirten Zorlu; bugün gelinen noktada ise karma projeler geçmişten aldığı deneyim ve günümüz ihtiyaçlarıyla birlikte yeniden şekillendiğine dikkat çekti.

Zorlu Gayrimenkul projelerinin bugüne kadar aldığı diğer ödüller...

Zorlu Center: 2008 yılında Cityscape Dubai Architectural Awards yarışmasında jüri özel ödüllerinden "En İyi Planlanmış Proje" ödülünü kazanan, geçen yıl da International Property Awards (Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri) kapsamında düzenlenen, ‘Europe and Africa Property Awards 2009' (Avrupa ve Afrika Gayrimenkul Ödülleri 2009) yarışmasında ‘Ticari Mimarlık Ödülü" kategorisinde aldığı Avrupa birinciliğinin ardından bir üst etap olan ‘International Property Awards'ta (Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri) kendi kategorisinin en iyisi olarak seçilerek ‘World's Best' ödülü için yarışmıştı.

Zorlu Levent: International Property Awards (Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri) kapsamında düzenlenen, Europe and Africa Property Awards 2010 (Avrupa ve Afrika Gayrimenkul Ödülleri 2010) yarışmasından ödül aldı. Proje, "Ticari Mimarlık Projeleri" dalının ‘the architecture award' (mimari ofis) kategorisinde ödüle layık görüldü.

Zorlu Konak Residance : Dünyanın en prestijli mimarlık ödüllerinden biri International Property Awards (Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri) kapsamında düzenlenen Europe and Africa Property Awards 2009 (Avrupa ve Afrika Gayrimenkul Ödülleri 2009) yarışmasında Zorlu Konak Residence "Residential Best Architecture" (En İyi Konut Mimarisi) dalında birincilik ödülü aldı.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.