Haberler

"Çevreden de kalkınmadan da taviz yok"

Tarih: 1 Nisan 2011 Kaynak: NTVMSNBC
Başbakan Erdoğan: "Biz ne çevreden, ne de kalkınma mücadelesinden taviz veririz."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çevre ve Orman Bakanlığı Sıkıştırılmış Katı Atık Toplama Aracı Dağıtım Töreni'ne katıldı. Belediyeler arasında ayrım gözetmeden, 2010 yılında 230 tane katı atık toplama aracı dağıtıldığını belirten Başbakan Erdoğan, bugünde 98 belediyeye 103 araç teslim edeceklerini ifade etti.

Erdoğan şunları kaydetti:
"Tıpkı sosyal politikalar gibi, çevre meselesini de bu ülkede birileri her zaman kendi tekellerinde gördü. Kendisi dışındakileri de keyfi olarak çevre düşmanı ilan eden bir zihniyet var. Bu zihniyet, birçok çevre katliamının sebebi olmuştur. Bazen de çevrecilik görüntüsü altında kalkınmanın önünde durmuştur. Nükleer enerjinin, barajların, elektrik üretiminin karşısında duruyorlar. Biz ne çevreden, ne de kalkınma mücadelesinden taviz veririz."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Biz her konuda olduğu gibi çevre konusunda da laf üretmiyor, iş üretiyoruz, somut projeler üretiyoruz, somut yatırımlar yapıyoruz. Biz çevrenin, çevre hassasiyetinin, çevre koruma mücadelesinin slogancılığını yapmıyor, samimi şekilde icraatını yapıyoruz'' dedi.

Erdoğan, "Ne çevreden taviz veririz ne de kalkınma mücadelesinden. Çevrenin korunmasıyla kalkınmanın son derece hassas bir şekilde yürütüleceğini biliyoruz ve böyle yürütüyoruz. 'İnsanla dost çevreyle dost' kalkınma sürecini başarıyla götürüyoruz. Bizi çevre noktasında eleştirenlere de buyursunlar bizim hükümetimizle başka hükümetlerin çevreyle ilgili yaptıklarını kıyaslasınlar." şeklinde konuştu.

"Çevre için AK Parti hükümetinin yaptıkları ile geçmişte yapılanlar kıyaslansın" diyen Başbakan Erdoğan, 1994 yılında Ümraniye'de çöp dağı patlatılması sonucunda 38 kişinin yaşamını yitirdiğini hatırlattı.

Haliç'i çamurdan kurtardıklarını da belirten Başbakan Erdoğan, "Benim doğup büyüdüğüm Haliç'in yanından geçilmezdi. Bizden önceki CHP'li belediyeler, toprakla doldurmaya karar vermişti. Biz ise Haliç'in çamurunu bir taşocağına aktardık. Şimdi balık avlanıyor, adacıklar da yok" diye konuştu. Başbakan Erdoğan, aynı çalışmaları şimdi İzmir için yaptıklarını da söyledi.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.