Haberler

'Avrasya Tüneli Projesinde fayda yok soygun var'

Tarih: 4 Nisan 2011 Kaynak: Evrensel
İstanbul'a önemli zararlar vermesi öngörülen Avrasya Tuneli Projesi'ne karşı çıkan 3. Köprü Yerine Yaşam Platformu üyeleri, tünelden geçecek araçlardan büyüklüklerine göre 4 ila 6 dolar arasında ücret alınacak olmasının "parası olana hizmet" niteliği taşıdığına işaret ederek, hükümetin ulaşım politikalarını protesto etti.

Eminönü Halk Eğitim Merkezi'nde bir araya gelen grup, burada açtıkları "AKP boğazımızı sıkmaya devam ediyor, Avrasya tüneli projesinde fayda yoktur soygun vardır" yazılı pankartla projeye karşı tepkilerini gösterdi. Projeye ilişkin tepki Şehir ve Bölge Plancıları Odası İstanbul Şubesi Sekreteri Akif Burak Atlar tarafından dile getirildi.

Projenin kente zarar vereceğini anlatan Atlar, bu projeyle birlikte tünelden yalnızca yüzde 4 oranında küçük otobüs, minibüsün yüzde 96 oranında ise otomobiller geçeceği bilgisini aktararak projenin ulaşım sorunun çözülmesi noktasında hiçbir katkısı olmayacağını söyledi.

Projenin tarihi yarımadadaki sahil yolu boyunca yapılacak yol çalışmaları nedeniyle sahildeki park alanlarının yüzde 20 oranında azalacağına da dikkat çeken Atlar, yine projenin bölgenin denizle olan organik bağını zayıflatacağını kaydetti. Avrasya Tüneli Projesi'nin "çılgın" cinayet ve rant projesi olarak değerlendiren Atlar, "Bizler, Avrasya Tüneli gibi sadece sermayenin çıkarlarını gözeten rant projeleri son bulana kadar bilimin gerçeklerini kamuoyuyla paylaşmaya ve bu tip projeleri durdurmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Projeye yönelik tepkilerini attıkları "Kuzeyde köprü güneyde tünel istemiyoruz", "Tünel değil insanca yaşam", "Tünel değil toplu sözleşme" ve "Karayolu tüneli istemiyoruz" sloganları ile de gösteren grup üyeleri, protestolarına daha sonra son verdi.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.