Haberler

Esenboğa yolu yeşillendirilecek

Tarih: 5 Nisan 2011 Kaynak: Sabah Emlak
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Esenboğa Yolu kenarına, 800 leylandi ve arizona serviyle 400 lale ağacı dikecek ve refüjleri çiçeklendirilecek.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Genel Sekreter yardımcıları, ASKİ, EGO, Belediye Şirket Genel müdürleri, Fen İşleri, Kent Estetiği, Emlak İstimlak, Çevre Koruma ve Kültür ve Sosyal Hizmetler Daire başkanlarıyla Büyükşehir Belediyesinin yaptığı projeleri ve çalışmaları denetledi.

Özel otobüsle gerçekleştirilen geziye Esenboğa Yolu güzergahında yaptığı incelemelerle başlayan Gökçek, havaların ısınmasıyla başkentteki tüm ana arterlerin modifiye bütümlü bazalt kaplamayla asfaltlanacağını, asfaltlamanın 15 kilometre uzunluğundaki Esenboğa Yolu'nda (Turgut Özal Bulvarı) zamanla oluşan çöküntülerin düzeltilmesinin ardından başlanacağını bildirdi.

Başkentin giriş kapısı Esenboğa Yolu'nun konforu, çevresinin yeşillendirilmesi, görüntüsünün güzelleştirilmesi için tüm detaylara dikkat edilip, eksikliklerin giderilmesini isteyen Gökçek, bu çerçevede kazalar sonucunda eğilen, yerinden çıkan elektrik direklerinin değiştirilmesi talimatını verdi.

Esenboğa Yolu kenarlarındaki ağaçların çoğaltılması, orta refüjlerin çiçeklendirilmesi, boş alanların heykellerle donatılması ve yüksek duvarlarla örülü yerlerin estetik hale getirilmesi için başkenti simgeleyen özel figürlü karolarla kaplanması gibi çalışmalar yapılacağını belirten Gökçek, Esenboğa Havaalanı bölgesine, 800 leylandi ile Arizona servi, 400 lale ağacı dikilmesinin yanı sıra yine çiçeklerden oluşan çiçek adasıyla 700 daha içinde top akasya, top mazi dikileceğinin bilgisini aldı.

Büyükşehir Belediyesinin Pursaklar'a kazandırdığı ve yapımı süren Tebessüm Parkı'ndaki çalışmaları da inceleyen Gökçek, parktaki oyuncak sayısının artırılması gerektiğini ifade etti. Gökçek, vatandaşların ''parkın farklı bir yerine daha kapı açılması'' taleplerinin yerine getirileceği sözünü verdi.

Pursaklar şehir merkezinde de incelemelerde bulunan Gökçek, kent içindeki kavşakların yeniden düzenlenerek çiçeklendirilmesini, Saray Mahallesi'nin ana girişi dahil olmak üzere ara sokaklar ve caddelerinin düzenlenmesi talimatını verdi. Gökçek, en kısa sürede Havaalanı Yolu üzerindeki metruk binaların yıkılmasını, yola paralel engebeli arazilerin düzeltilerek yeşillendirilmesini istedi.

Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden biri olan ve Esenboğa Yolu üzerinde yapımı süren Kuzey Ankara Kentsel Projesi'ni de inceleyen Gökçek, bu alanda belediyenin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Keçiören ilçesini de Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ile gezen Gökçek, Başkan Ak'ın ilçede Büyükşehir Belediyesince yapılan ''Uyanış Parkı''ndaki anfi tiyatronun üstünün kapatılması isteğinin yerine getirileceğini kaydetti.

Gezi boyunca vatandaşların sorunlarını dinleyen Gökçek, çocuklarla fotoğraf çektirdi

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.