Haberler

İNTES, çalışanları belgelendiriyor

Tarih: 6 Nisan 2011 Kaynak: Dünya
Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası, sektördeki çalışanlar için AB projesini hayata geçirdi.

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES), inşaat sektöründe nitelikli iş gücünün yetiştirilmesine yönelik ''İnşaat Sektöründe Sınav ve Belgelendirme AB Projesi''ni uygulamaya başladı.

İNTES'ten yapılan açıklamada, 18 ayda tamamlanacak proje ile akademisyenler, eğitim kurumlarından oluşan temsilciler, saha mühendisleri ve elemanlarından oluşan mesleklere özel ''Mesleki Yeterlilikler Uzman'' kadrosu oluşturulması amaçlanıyor.

Bu çerçevede, sınav materyalleri, sınav soru ve cevapları, pratik sınav soruları ve değerlendirme rehberleri ve sınav metotları hazırlanacak ve İNTES'in bünyesinde, Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Sistemine ait bilgi işlem sistemi kurulup işletilecek.

Uluslararası düzeyde geçerliliği olacak
Proje ile her türlü eğitim düzeyine sahip Türk işçilerinin yurt içi ve yurt dışında belgeleri ile birlikte istihdam edilmeleri imkanı artacak, istihdamda uluslararası hareketliliğin artması sektörde işçi ve işveren kesiminde belge bilincini artıracak. Bu proje ile nitelikli yapı üretimi, meslek haritaları ve seviyelerinin belirlenmesi ile ulusal ve uluslararası uyumun sağlanması ve hayat boyu eğitim bilincinin yaygınlaştırılması, iş sağlığı ve güvenliğinin yanı sıra çevre bilincinin geliştirilmesi sağlanacak.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.