Haberler

Emre Arolat Mimarlık’a Uluslararası Yeşil Tasarım Ödülleri

Tarih: 8 Nisan 2011


EAA-Emre Arolat Architects, "Maslak No.1 Ofis Kulesi", "Yalıkavak Konutları" ve "Zorlu Center" projeleriyle "Green Good Design Awards"da üç ödüle birden layık görüldü.

European Center for Architecture ve Chicago Athenaeum tarafından bu yıl ikinci kez organize edilen Green Good Design Awards, daha yaşanılabilir bir çevre için sürdürülebilir tasarımın önemine tüm dünyanın dikkatini çekmeyi ve bu duyarlılıkla mimarlık, peyzaj mimarlığı, kentsel planlama, endüstri ürünleri tasarımı ve grafik tasarım alanlarında yaratılmış projeleri ödüllendirmeyi amaçlıyor.

European Center'ın Uluslararası Danışmanlık Komitesi üyeleri ile tasarımın farklı sektörlerinden önde gelen isimlerden oluşan yarışma jürisi, dünyanın 46 farklı ülkesinden gerçekleştirilen binlerce katılım arasından seçtiği 100 projeyi ‘Yeşil Tasarımın Üstün Örnekleri' olarak ödülendirdi.



Green Good Design Awards tarafından ödüllendirilen tüm sürdürülebilir projeler Yunanistan'daki Contemporary Space Athens'te 6 Nisan'da açılan sergide izleyicilerle buluşuyor. 19 Haziran'a kadar Atina'da kalacak olan gezici sergi 2011 yılı boyunca Avrupa kentlerindeki önemli mimarlık ve tasarım merkezlerini dolaşarak geniş kitlelerle buluşacak. EAA-Emre Arolat Architects'in İstanbul'un en önemli iş merkezi olan İstanbul, Büyükdere Caddesi'nde planladığı "Maslak No.1 Ofis Kulesi" bölgedeki diğer projelerden farklı olarak tipik ofis mekanlarının kalitesini düşey bahçelerle zenginleştirilmeyi hedefliyor. Yapıyı Güney ve Batı yönlerinde adeta ikinci bir cephe gibi saran bu düşey bahçeler aynı zamanda akustik ve iklimsel koşullara karşı bir tampon vazifesi görüyor.



EAA'nın, son dönemde yarımadada sayıları hızla artan bildik "Bodrum Sitesi"nin neredeyse tüm yönelimlerini sorguladığı ve yapıların arazideki sert topografya ile ilişkisini öncelikli tutan bir yönelimle tasarladığı Bodrum'daki "Yalıkavak Konutları"nda ise, iklim verilerinin sağladığı tüm potansiyeller birer tasarım girdisi olarak ele alınıyor. Yapıların her birinin manzaraya açık cephelerinde derin saçaklar ile oluşturulan gölgeli alanlar, kayar katlanır güneş kırıcı sistemler, derin gölgeli serin teraslar ve yapının doğal yollarla havalandırmasına olanak sağlayan rüzgar yollarının yanı sıra, mekansal yasantıyı zenginleştiren ve doğal ışıktan en iyi sekilde faydalanmayı hedefleyen iç bahçeler ve galeriler projenin temel enstürmanları olarak kullanılıyor.

Konsept projesi EAA-Emre Arolat Architects ve Tabanlıoğlu Mimarlık ortaklığında tasarlanan ve halen EAA-Emre Arolat Architects liderliğinde yürütülen İstanbul'daki "Zorlu Center" projesi ise mimariye ve çevreye, sadece iyi tasarlanmış ve güzel yapılar inşa etme edimi çerçevesinden bakmak yerine; onu insana, kente ve doğaya dair bir görüş üretme, mekanı kurmaya yönelik bir düşünce geliştirme yolunda kullanmayı tercih eden bir görüşün ürünü. Toplam 72 bin metrekare alanın yeşil alana ayrıldığı "Zorlu Center"ın kentin yoğun dokusu içinde bir akciğer gibi çalışması projenin temel tasarım ilkelerinden biri olarak öne çıkıyor.
Konuyla İlgili Linkler
Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.