Haberler

Türkiye'nin Hollywood'u olacak

Tarih: 13 Nisan 2011 Kaynak: NTVMSNBC Emlak
Beykoz'a Türkiye'nin en büyük film platosu kurulacak. Ayrıca ilçeye dört üniversite de geliyor. Bu da 20 bin öğrenci demek...

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek beş yıldızlı oteller, üniversiteler ve hastanelerle Beykoz'un çehresini yakın zamanda değiştireceklerini, en iddialı projelerinden birinin ise Beykoz'u "Türkiye'nin Hollywood'u" yapmak olduğunu söyledi.

"Beykoz'da hayata geçireceğimiz film platolarıyla ilçemiz film yapımcıları ve yönetmenleri için cazibe merkezi haline gelecek. Beykoz'un 'Türkiye'nin Hollywood'u' olmasını sağlayacak proje üzerinde Büyükşehir Belediyesi'yle birlikte çalışıyoruz" diyen Çelikbilek, çalışmaları şöyle anlattı:

"Kılıçlı Köyü'nde Orman İşletmeleri'nden ihale yoluyla kiraladığımız 260 dönüm bir yerimiz var. Buraya tıpkı Hollywood gibi filmlerin, dizilerin çekildiği mekanlar kuracağız. Bu proje hayata geçtiği zaman bütün dizilerin, filmlerin çekilebileceği alanlarımız olacak. Burası Beykoz'un bir marka olmasını sağlayacak. Yeşilçam ismi Yeşilçam'da kalacak. Yeşilçam fiziki olarak Beykoz'a taşınacak."

20 BİN ÜNİVERSİTELİ GELECEK
Akşam gazetesinin haberine göre; Boğaz Kanunu gereği Beykoz ve Paşabahçe'deki yaklaşık 10 bin kişinin çalıştığı Şişe Cam, Tekel ve Deri Kundura fabrikalarının kapandığını bunun ilçe ekonomisini sarstığını anlatan Çelikbilek, bu boşluğun eğitim, kültür, sağlık ve turizmle dolacağını söyledi:

"Beykoz'a dört üniversite kurulacak. Merkezi Kavacık'ta bulunan Beykoz Lojistik Yüksek Okulu Beykoz Üniversitesi'ne dönüşüyor. Türk-Alman Üniversitesi Beykoz'a kuruluyor. Bu üniversitenin bünyesinde mühendislik, fen, hukuk, iktisadi ve idari bilimler, kültür ve sosyal bilimler fakülteleri, yabancı diller yüksekokulu ve fen bilimleri-sosyal bilimler enstitüleri yer alacak. Üniversitelerle birlikte ilçede 20 bine yakın öğrenci eğitim görecek. Bunlara yurt sağlanacak, alışveriş merkezleri sağlanacak. Beykoz'da eğitim ve ekonomik yönden ciddi bir gelişme yaşanacak. Bir diğer üniversite ise kurulmasın düşünülen Türk-İtalyan Üniversitesi. Konuyla ilgili heyetler, Mahmutşevketpaşa'da arazi incelemelerinde bulundu. Ayrıca sağlık sektöründe faaliyet gösteren bir grup da Kavacık'ta bir üniversite kurmayı düşünüyor."

KARLITEPE'YE SEYİR KULESİ
Çelikbilek bir diğer iddialı projelerinin de Karlıtepe projesi olduğunu söyledi. Karlıtepe'ye seyir kulesi yapılacağını anlatan Çelikbilek, "Proje bittiğinde, Çamlıca'dan daha görkemli daha alımlı, Boğaz'ı Adalar'a kadar görebilen bir mekan haline gelecek. Vatandaşlar, Seyir kulesi ile İstanbul'u seyredecekler" diye konuştu.

YAT LİMANI ESNAFI GÜLDÜRECEK
Beykoz Belediye binası önünden Paşabahçe'ye kadar uzanan bölgeye bir yat limanı kurma projesinin de Büyükşehir Belediyesi'yle hayata geçirileceğini söyleyen Çelikbilek şöyle devam etti:

"Yattan inen vatandaşların ilçede alışveriş yapmaları esnafı güldürecek, ilçe ekonomisine canlılık getirecek. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi Yoros Kalesi ile ilgili çalışmalar yapacak. Bir de Tarihi Beykoz Kışlası'yla ilgili projemiz devam ediyor. Çamlık mesire alanı projesi de şekillenmeye başladı."

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.