Haberler

Türk Aydınlatma Sektörü, İstanbul Light Aydınlatma Teknolojileri Fuarı ve Kongresi'nde Buluştu

Tarih: 18 Nisan 2011


İstanbul Fuar Merkezi'nde kapılarını açan ve 7. kez Aydınlatma sektörünü bir araya getiren Uluslararası İstanbul Light, bu yıl Doğu Avrupa ve Ortadoğu'dan katılımcılar ve ziyaretçilerle Türkiye'yi sektörün en önemli buluşma noktası haline getirdi.

NTSR Fuarcılık organizatörlüğünde; Aydınlatma Gereçleri İmalatçıları Derneği (AGİD) ve Aydınlatma Türk Milli Komitesi'nin (ATMK) desteği ile düzenlenen 7. İstanbul Light 2011 "Uluslararası Aydınlatma Teknolojileri Fuarı ve Kongresi" kapsamında led teknolojileri, dekoratif ve teknik aydınlatma ile ilgili son tasarımların yanı sıra, bina ve ofis dekorasyonunda son yılların gözdesi olan modern ve klasik tasarımlardan iç ve dış mekan aydınlatmalarına kadar tüm mimari ve teknik alternatifler bir arada sunuldu. EMO, İç Mimarlar Odası, KOSGEB, İBB, Peyzaj Mimarları Odası, TETESFED ve İMSAD katkılarıyla saygın bir buluşma platformu haline gelen İstanbul Light Aydınlatma Fuarı'na sektörün nabzını tutan birçok lider firma katıldı.

AGİD ve ATMK Güçlerini Birleştirdi
Aydınlatma Gereçleri İmalatçıları Derneği (AGID) Başkanı Fahir Gök ve Aydınlatma Türk Milli Komitesi (ATMK) Başkanı Prof. Dr. Sermin Onaygil yaptıkları ortak açıklamada: "Çevre ülkelerde rakibimiz yok. Aydınlatma sektöründe gelinen noktada Türkiye, üretim kapasitesi ve kalite standartları ile dünya aydınlatmasında merkez olacak. Almanya, İtalya, Belçika, Hollanda gibi ülkelerde tasarım ön plandı olmakla birlikte üretim oldukça pahalı. Bu nedenle de Türkiye Avrupa'nın yeni üretim merkezi oluyor" dedi. AGID Başkanı Fahir Gök ise, Aydınlatma sektörünün 2011 yılında 2 milyar a ulaşacağını belirttiği açıklamasında "Uzakdoğu'da ki üretim kalitesizliği Avrupa'yı, rahatsız ediyor. Türkiye, bu anlamda aydınlatma sektörünün yeni merkezi olacak. Hem kaliteli hem de ucuz fiyat sağlayabiliyoruz. Aydınlatma sektörü, özellikle profesyonel aydınlatma teknolojileri konusunda ciddi bir büyüme sağladı" dedi.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.