Haberler

'İki şehir diye bahsedilen, yeni bir yerleşimdir'

Tarih: 19 Nisan 2011 Kaynak: NTVMSNBC Emlak
Kadir Topbaş, İstanbul'a kurulacak olan iki yeni şehir planını değerlendirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ak Parti'nin seçim beyannamesinde "İstanbul'un iki yakasına iki şehir kurulması" öngörüsüne ilişkin olarak, "Tabii kentin büyümesi anlamında bunu düşünmeliyiz ama kentin gereksinimlerini dikkate alarak bir büyümeyi söylemek istiyorum" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'un iki ayrı yakasına iki yeni şehir kurulacağı yönündeki açıklamalarını değerlendiren Topbaş, şunları söyledi:

"İki şehir diye bahsedilen, yeni bir yerleşimdir. Bir başka açıdan baktığımız zaman Kayabaşı bölgesinde şu anda TOKİ 60 bin civarında konut yapıyor. Bu nereden bakarsanız 250 bin nüfus demektir. Deprem dönüşüm ağırlıklı olarak yapılan bu çalışma ile kentin kuzeyinde, Kayabaşı bölgesinde 250 binlik bir yerleşke ortaya çıkıyor. Biz ona göre metrolarımızı, ulaşım sistemlerimizi programladık. Bu gerekli olan, gerekli boyutta ama kentin gelişmesini dikkate alarak yaptığımız bir çalışmadır.

GEÇİCİ İSKAN BELGESİ
İstanbul'un kentleşmede normal seyri ve talebi var. Bunun kent içinde karşılanması ve bizim deprem dönüşüm çalışmalarımızın bir ayağı olarak da buna bakabiliriz. Özellikle, bu kentte güçlendirmelerin yapılabilmesi için bir yasal düzenlemeyle getirmeyi arzu ettiğimiz geçici iskan belgesini vermek ve Fikirtepe üzerinde gösterdiğimiz gibi imar artışı ki, bu önümüzdeki ay meclisimize gelecek. Buna Bakırköy, Esenler, Güngören, Beyoğlu ve birçok ilçemiz dahil...

Bir diğer konu da desantralizasyon dediğimiz bazı bölgelerin kendi arzu ettikleri şekilde, kendi içinde değişimlerini sağlayacak bir çalışma da var. Bunları hep bir bütün olarak görmek lazım. Yoksa bir parçayı alıp da, o parça üzerinden değerlendirme yapılırsa çok yanılgılara sebebiyet verebilir. Onun için bütüncül bakmak, bütününe birden bakmak gerekiyor. Parça parça irdeleme yapmak yanlış olur."


Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.