Haberler

Atatürk Havalimanı'nda kapasite yüzde 30 artacak!

Tarih: 19 Nisan 2011 Kaynak: Haber Türk Yazan: Gökhan Artan
DHMİ, THY ve TAV Atatürk Havalimanı için birlikte karar alacak.

TAV, DHMİ ve THY arasındaki "Birlikte Karar Alma Projesi'nin imza töreni bugün İstanbul Atatürk Havalimanı Airport Otel'de gerçekleşti. Törende ilk konuşmayı yapan TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, "THY Türkiye'nin bayrak taşıyıcısı ve çok ciddi bir büyüme trendi içerisinde. Atatürk Havalimanı Avrupa'nın en önemli merkezlerinden biri. Bu önemli merkez için hazırlanan birlikte karar alma projesine DHMİ, TAV ve THY gibi sektörün üç büyük oyuncusunun imza atması bizim için çok önemli. Çünkü bu proje Atatürk Havalimanı'ndaki kaynakların, alt yapıların en verimli şekilde kullanılmasını sağlayacaktır. Bu projenin özü verimliliktir. Bu üç kuruluşumuzun birbirinden haber alma ve bilgi aktarmayı en iyi şekilde yapabilmesidir. Hepimizin elinde datalar var. Bu dataları bilgiye çevirerek birbirimize aktarmakla Atatürk Havalimanı'nda hem yolcu memnuniyetini hem de kapasiteyi artıracağız" dedi.

"Atatürk Havalimanı dünya markası"
THY Genel Müdürü Temel Kotil ise Atatürk Havalimanı'nın 2011 yılında dünya markası haline geldiğine dikkat çekerek, "Atatürk Havalimanı dünyada katıldığımız havacılık toplantılarında en çok konuşulan yerlerden biridir. 2011'de zamanında kalkışta da şu anda başı çekiyor. Bu kadar performansın atması DHMİ ve TAV'ın burada yaptığı yatırımlarla da ilişkili. Bu son noktada kaynakları optimum kullanma konusunda bir işbirliği yapıyoruz. Bu işbirliği yalnızca bir dokümana imza atmaktan ibaret değil. Bununla istihdam artışı da sağlanacaktır. Ben aslından şundan çok mutlu ve memnunum. Artık dünyanın marka havayolları ki son olarak Asiana geldi, Türkiye'ye gelmek istiyor. Birçok havayolu sırada bekliyor. Daha önceki yıllarda Avrupa'yı merkez seçerken bugün İstanbul'u merkez seçiyorlar. THY olarak biz de bunun katkısı var, TAV've DHMİ'ye de var. Bize olan katkısı yolcu dağıtma kanalımıza girmeleridir. Biz daha önce Güney Kore'ye uçuyorduk. Kore Hava Yolları da uçuyor. Ancak Asiana Kore'den geldiği için yolcuyu yalnız Türkiye'ye değil, İstanbul'dan dünyaya THY olarak biz dağıtacağız. Böylelikle Atatürk Havalimanı zamanla dünyanın en iyi havalimanı olacak, yolcu kapasitesi en yüksek havalimanı olacak" diye konuştu.

"2011 yaz sezonu için kapasite yüzde 25 arttı"
DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal ise TAV ve THY ile imzaladıkları Birlikte Karar Alma Projesi'nin dünyada 30'un üzerinde havalimanında başarıyla uygulandığını dile getirdi. Birdal, "Uzun soluklu bir süreç gerektiren bu proje tam anlamıyla uygulandığında Atatürk Havalimanı'nda yüzde 30'a yakın bir kapasite artışı sağlanacaktır. Proje mevcut havalimanı alt yapı kaynaklarının en verimle şekilde kullanılarak maksimum düzeye çıkarılmasını hedeflemektedir. 2011 yılı yaz sezonu itibariyle kapasitemizde yüzde 25'lik bir artış sağlanmıştır. Saatte 40 olan uçak kapasitemiz 50'ye çıkarılmıştır. 2012 yaz sezonunda bu kapasiteyi daha da artışmış olarak Atatürk Havalimanı'ndaki hava trafik hizmetlerini hem uçaklarımıza hem de yolcularımıza vermeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, THY Genel Müdürü Temel Kotil ve TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener Birlikte Karar Alma Projesi'ne birlikte imza attılar.

Çalışanlara yönelik kilo kontrol merkezi açıldı
Bu arada Atatürk Havalimanı başta olmak üzere Türkiye'de 37 havalimanında sağlık hizmetlerini yürüten Portclinic, Arateus Diyabet ve Refaktif Hipoglisemi Enstitüsü işbirliğiyle İstanbul Atatürk Havalimanı'nda çalışanlara yönelik Yaşam Sağlığı ve Kilo Kontrol Merkezi açıldı.

Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.