Haberler

Başkan Topbaş Budapeşte Metrosu'nda incelemelerde bulundu

Tarih: 20 Nisan 2011 Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi
İstanbul ulaşımına kalıcı çözüm getirmek için çalışmalarını yoğunlaştıran Başkan Topbaş, Budapeşte Belediye Başkanı Istvan Tarlos'un daveti üzerine gittiği Macaristan'ın Başkenti Budapeşte'de yapımı devam eden metro çalışmalarını yerinde inceledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Budapeşte Belediye Başkanı Istvan Tarlos'un daveti üzerine, bir günlük resmi ziyaret için gittiği Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de, devam eden metro çalışmalarını yerinde gördü.

AB'den sağlanan ve yarısı bedelsiz olarak verilen kredi ile 10 istasyon halinde inşa edilen, 7,4 kilometre uzunluğundaki Del-Buda - Rakospalota hattında incelemelerde bulunan üzere yeraltına inen Başkan Topbaş, henüz ray montajına başlanmayan tünelde yürüdü ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Tuna Nehri'nin altından geçen Budapeşte Metrosu'nun 4 hattında İstanbul Metrosu'nda hizmet veren vagonlar kullanılacak. Çalışmalar tamamlandığında metro ile günde 400 bin yolcu taşınacak. Metro incelemelerinin ardından Budapeşte Belediyesi'ne geçen Başkan Topbaş, burada ev sahibi belediye başkanı Istvan Tarlos'la bir araya geldi.

Görüşmeye İstanbul ve Budapeşte belediyesinden yetkililer de katıldı. İki şehir arasında kültürel temas, turizm ve ulaşım konularının da ele alındığı görüşmede, işbirliğinin karşılıklı olarak geliştirilmesi konusunda mutabık kalındı.

Heyetler daha sonra Budapeşte Belediye Başkanı Istvan Tarlos'un Başkan Topbaş onuruna, ünlü Karpatia Restoranı'nda verdiği akşam yemeğinde buluştu. Görüşme, hediyeleşmenin ardından sona erdi.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.