Haberler

Kepez Belediyesi, Mimarlar Odası Antalya Şubesi İşbirliği ile "Ulusal Ödüllü Mimari Proje Yarışması" Düzenliyor

Tarih: 21 Nisan 2011 Kaynak: Mimarlar Odası Antalya Şubesi


Kepez Belediyesi, Mimarlar Odası Antalya Şubesi işbirliğinde Yeşiltepe Mahallesi'nde yapacağı ve Antalya'nın en büyüğü olacak olan 2 bin kişi kapasiteli çok amaçlı salon için "ulusal ödüllü mimari proje yarışması" düzenliyor.

Kepez Belediyesi ve Mimarlar Odası işbirliğinde yapılacak yarışmayla 19,028 m²'lik alanda,

-Zemin üstünde ve altında her türlü gereksinmeyi karşılayacak toplam 8000 m2 bir kapalı alanlı yapı tasarlanacaktır.

-Düğün, konferans, gerektiğinde kongre yapılabilecek ve çeşitli sayılarda kapasitelere bölünebilecek şekilde tasarlanacak 2000 kişilik çok amaçlı salon.

-500 kişilik; gerektiğinde kongre yapılmasına olanak sağlamak için gerekecek, komisyon ve çalıştayların yapılabileceği ve çeşitli toplantıların düzenlenebileceği şekilde çeşitli kişi sayısına göre bölünebilecek salon.

-Evlendirme memurluğu ve 200 kişilik nikah salonu.

-Sergi salonları.

-İdari ofisler.

-Servis alanları.

-Yarışmacılar toplam kapalı alan m2'sini geçmemek üzere tasarlanması zorunlu bu mekanların dışında bu yapıya uygun yeni öneriler sunabileceklerdir.

Yarışma, serbest, ulusal ve tek kademeli olarak organize edilecektir.

Kepez Belediyesi Meclisinin konuyla ilgili aldığı karar doğrultusunda kepez Belediyesi ile Mimarlar Odası Antalya Şubesi arasında yarışmayı odanın organize etmesi amacıyla protokol yapıldı. Protokolü Kepez Belediyesi Başkanı Hakan TÜTÜNCÜ ile Mimarlar Odası Antalya Şube Başkanı M. Osman AYDIN imzaladı.

Kepez Belediyesi başkanlık toplantı salonunda düzenlenen imza törenindeki konuşmasında Başkan Tütüncü, ilçenin kültürel ve sosyal etkinliklerini yapabileceği salon ihtiyacını karşılamak amacıyla Kepez'e, Antalya'ya hizmet verebilecek çok amaçlı bir salonu yapma kararı aldıklarını söyledi.

Tütüncü, bu mimari yapıyı şehrin ortak aklını harekete geçirerek yapmak istediklerini belirterek, "Biz yaptık oldu değil, bu kente yaşayan, bu kente güzel bir iz bırakmak isteyen herkesin bu yapı da katkısı olsun, istedik. Ortaya çıkan tasarımlar arasından en iyisi seçilsin ve Antalya'ya çok amaçlı bir salon kazandırılsın düşüncesinde olduk." diye konuştu.

Başkan Tütüncü, Antalya'nın güzelleşmesi ve kimlikli ile ilgili çalışmalarını takdirle karşıladığı Mimarlar Odası Antalya Şubesi ile birlikte çok amaçlı salonu yapmaktan mutluluk duyduğunu da kaydetti.

Mimarlar Odası Antalya Şube Başkanı Osman Aydın da, Kepez'in modern bir kent olma yolunda gösterdiği çabalara katkı sağlamaktan dolayı mutluluk duyduklarını kaydetti. Aydın, bu proje yarışmasında ilkler yaşandığını vurgulayarak, "Belediyeden gelen istekle, belediye meclisinden alınan kararla Mimarlar Odası ile proje yarışması düzenlemenin çok önemli olduğunu bu prosedür ile Türkiye de yapılan ilk yarışma olacağına dikkat çekti.

Osman Aydın, Antalya'ya sosyal, kültürel mekan kazandırılması adına çok önemli olan bu projenin, meslek odaları ile belediyelerin nasıl işbirliği yapabileceğinin katılımla birlikte, beraber nasıl işler üretebileceğine de kanıt olacağını bu nedenle de başkan Tütüncü'ye sonsuz teşekkür ettiklerini belirtti. Mimarlar Odası Antalya Şube Başkanı M. Osman Aydın, 5 asıl jürinin 4 tanesinin kadın olmasının hem belediyenin hem de Odanın kadınlara duyduğu güvenin eseri olduğuna dikkat çekti, bu durumun da bir ilk olduğunu belirtti.

Danışma Jüri Üyeleri
1- Orhan KOCAAĞA Kepez Belediye Başkan Yardımcısı

2- Osman YILMAZ Kepez Belediye Başkan Yardımcısı

3- M.Osman AYDIN Mimarlar Odası Antalya Şube Başkanı

Asil Jüri Üyeleri
1- Doç.Dr.Tülin GÖRGÜLÜ Y.Mimar

2- Kıvılcım KESKİNER Y.Mimar

3-Yüksel YURTKURAN Mimar

4-Bahadır ÇİLEK İnşaat Mühendisi

5-Gülfer ERDOĞAN ARIKOĞLU Mimar

Yedek Jüri Üyeleri
1- Serap KAYA Mimar

2-Mesut KALEM Mimar

3-Mehmet ARAT Mimar

Raportörler
1- Nilgül YILMAZ Mimar

2- Ebru ER Mimar

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.