Haberler

Antalya'da otele yıkım kararı!

Tarih: 22 Nisan 2011 Kaynak: Haber Türk
"İçeride müşteri varken yıkmaya başladılar"

Antalya'da bir otelin ek bölümü, ruhsatsız yapıldığı gerekçesiyle Muratpaşa Belediyesi ekiplerince yıkılmaya başlandı.

Antalya eski Lara yolu üzerinde bulunan 45 odalı Bilem High Class Hotel, yanındaki alana 36 odalı ek bir binayı yaparak geçen yıl hizmete soktu. Ruhsatsız olarak yapılan ek bina, Muratpaşa Belediyesi tarafından yıkılmaya başlandı.

Otelin sahibi Nuri Bilem, otelin yanında bulunan metruk bir binayı alarak Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen'in sözlü izni ile 36 yataklı ek bir bina yaptığını ifade etti. Bilem, tepkisini otele astığı ''Çevreye ve size verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz. Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Muratpaşa Belediyesi İmardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Deniz Fırat Budak bu manzara sizin eseriniz'' yazılı 2 dev pankartla gösterdi.

Otelin ek inşaatının 8 ay sürdüğünü, bir yıldır da otelin açık olduğunu ama bugüne kadar belediye tarafından herhangi bir işlem yapılmadığını iddia eden Bilem, şunları söyledi:

''Bina kaçak; bunu kabul ediyorum. Ama belediye başkanı bize sözlü olarak otelin ek binasını yapabileceğimizi iletti. Muratpaşa Belediye Başkanı ve belediye yetkilileri bazı olaylardan dolayı yargılanıyorlar. (Kaçak binayı yıkmadın) demesinler diye 6 milyon 700 bin lira harcayarak yaptığımız oteli yıkıyorlar. Oteli yaparken hiçbir engelle karşılaşmadık. Şimdiyse yıkım kararı geldi. Burayı boşaltmamıza izin verilmeden, içinde müşteriler varken balyozlarla yıkılmaya başlandı. Bu bir milli servettir. Yıkımdan kurtarabildiğimiz malzemeyi kurtarmaya çalışıyoruz.''

Muratpaşa Belediyesine bağlı kalabalık bir ekip daha sonra çevik kuvvet eşliğinde otele gelerek oteldeki odalarda bulunan eşyaların boşaltılmasına yardımcı oldu. Ekipler daha sonra odaların duvarlarını balyozlarla yıkmaya devam etti.

Muratpaşa Belediyesi yetkilileri ise otelin ek binasının ruhsatsız olduğunu, temel atılmasından bu yana inşaatın 3 kez mühürlendiğini ve 3 kez mühür kırma nedeniyle otel yetkililerinin savcılığa verildiğini belirtti. Yetkililer, yılbaşından önce oteli yıkmak istediklerini, ancak mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı aldıkları için yıkım işlemini gerçekleştiremediklerini, yasal süre bittiği için ek binanın yıkımına başladıklarını sözlerine ekledi.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.