Haberler

Aksoy: Yıksınlar yeniden yapacağız

Tarih: 27 Nisan 2011 Kaynak: NTVMSNBC


Kars'taki İnsanlık Anıtı''nın heykeltıraşı Mehmet Aksoy, eserinin yıkılmasından Türkiye adına çok üzgün olduğunu söyledi ve ekledi: ''Yıksınlar yine yapacağız''.

Bıçaklı saldırıya uğrayan ressam Bedri Baykam'ın Maslak Acıbadem Hastanesinde düzenlediği basın toplantısına katılan heykeltıraş Mehmet Aksoy, burada gazetecilere ''İnsanlık Anıtı''nın yıkılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Heykelle ilgili medyada son olarak, ''Başını kopardılar'' şeklinde haberlerin yer aldığını ifade eden Aksoy, ''Ülkenin başı hastalandı, Şahmeran'ın etini yeyince iyi olacağını sanıyor. Aynı bu hikaye oldu'' yorumunu yaptı. Heykelin, oy kaygısıyla yıkıldığını öne süren Aksoy, şöyle devam etti:

''Burada şu hiç düşünülmüyor: Bir sanat eseridir, kıymetlidir. Onlar için gecekondudan hiç farkı yok. Yeter ki birkaç oy alsın. Sanatçı ile politikacı arasında en büyük fark da budur. Sanatçı, gerçeği, iyiyi, güzeli göstermeye çalışır. İyi ve güzelin üstündeki örtüleri kaldırıp onu tam çıplaklığı ile daha derinlemesine anlamamızı sağlar. Polikacılar ise genellikle insanı olduğu yerde tutup, düzey atlatmadan oyunu almaya çalışır. Olay tam da budur. Orada geri kalmış insanlarımızı, heykel anlamayan insanlarımızı yerinde tutup, heykel düşmanı ilan edip, heykeli ucubeleştirip onun üzerinden oy almaya kalktılar. Bu oy tam tersine patlayacaktır. Emin olun. Gerçekten heykelin altında kalacaklar. Bu dava burada bitmeyecek. Heykelime burada zarar verdiler. O masum 2 çocuk gibi duran çocuğun kafasını kopardılar şu anda. Gerçekten çok üzgünüm, Türkiye adına çok üzgünüm, bu görüntü adına üzgünüm. Bundan sonra haklı olsam ne yazar.''

Heykelle ilgili en azından bir sanatçı duruşunun sergilendiğini ve eserin arkasında durulduğunun gösterildiğini ifade eden Aksoy, ''Yıksınlar yine yapacağız'' dedi.

''İnsanlık Anıtı''nın önünde sanatçılar olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e seslendiklerini ve olaya müdahale etmesini istediklerini kaydeden Aksoy, ''Maalesef seyirci kalındı. Şu an itibarıyla heykelin kafası yerde. 20 parça haline getirecekler, belediyenin çöplüğüne atacaklar'' ifadesini kullandı.

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.