Haberler

Erdoğan belki de çıldırmadı!

Tarih: 29 Nisan 2011 Kaynak: NTVMSNBC
Siyasi kimliğiyle de tanınan mimar Ahmet Vefik Alp, 2000 yılında Rauf Denktaş'ın 'çılgının çılgını' projesinden yola çıkarak, Başbakan Erdoğan'ın ‘Kanal İstanbul'daki olası amacına ulaştı.

İstanbul'a 3. köprüye alternatif olarak, deniz üzerinde yaklaşık 50 km uzunluğunda raylı sistem projesinin sahibi Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, NTV'de ilginç açıklamalarda ve değerlendirmelerde bulundu.

Alp, projesiyle ilgili, 2000 yılında zamanın KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın kendisini çağırdığını ve 30 km'lik eklemeyle adayı Türkiye'ye bağlamayı teklif ettiğini söyledi.

Bunun imkansızlığını nedenleriyle birlikte anlattığını belirten Alp, Denktaş'ın da ‘biliyorum, ben bunu Rumları rahatsız etmek için istiyorum" dediğini söyledi ve "Belki de Başbakan Kanal İstanbul'u yapmayacak" şeklinde konuştu.

NTV'nin 'Doğrudan Siyaset' programında, Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı ve ‘çılgın proje' olarak bilinenen ‘Kanal İstanbul' konuşuldu.

Konuşmacılardan Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, İstanbul'da 3. köprüye alternatif olarak geliştirdiği projesinden, bu projeyle ilgili zamanın KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'tan gelen tekliften ve ‘ilk defa açıklıyorum diyerek' bunun nedeninden bahsetti; Alp sözü Kanal İstanbul'a getirdi.

Mimar Ahmet Vefik Alp'in açıklamaları şöyle:

"Yaklaşık 50 km uzunluğunda, deniz üzerinden geçen raylı sistem projemin yayınlanmasının ardından, 'çılgının çılgını proje' teklifi geldi.

2000 yılında, KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'tan bir davet aldım... Denktaş, 3. köprüye alternatif olan projeyi de getirmemi istedi. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda beni koltuğa oturttu ve ‘Projeyi 30 km daha uzatın ve Kıbrıs'ı Türkiye'ye bağlayan bir yol yapalım' dedi.

Ben de, ‘Sayın Cumhurbaşkanı, bir projenin yapabilir ve verimli olması için uluslararası ve ulusal hukuk sistemine uyması lazım. Bunu yaparsak ABD tepemize biner, Yunanistan kıyameti koparır, artı bu köprüyü verimli kılacak trafik yok' dedim.

"BUNLARI BEN DE BİLİYORUM, AMACIM..."
Denktaş da, 'Sayın hocam, ben de biliyorum bunları. Ben bu projeyi Rumları rahatsız etmek için istiyorum' dedi.

Şunu söylemek istiyorum. Projeler her zaman yapılmak için deklare edilmeyebilir. Sayın Başbakan belki bu projeyi seçimlere yaklaşılmışken bir heyecanı ateşlemek için açıkladı. Çatalca ve Silivri'de emlakçılar üç vardiya çalışıyor. Herkes elini ovuşturuyor ve müthiş bir heyecan yaratılmış durumda. Beni yabancılar arıyor ve ‘ne güzel proje' diyorlar.

"YAPAMAYACAK YA DA YAPMAYACAK"
Başbakan'ın amacı belki de ileriye dönük bir heyecanı yaratmak ki bu da bir başarıdır. Çünkü millet karamsar; işsizlik, yolsuzluk, terör ama herkes bugün bizim yaptığımız gibi Kanal İstanbul'u konuşuyor.

Belki sayın Başabakan bu projeyi yapamayacak ya da yapmayacak. Denktaş'ın yaptığı gibi ortaya bir fikir attı."

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.