Haberler

Venedik'in suyunu arıtacağız

Tarih: 29 Nisan 2011 Kaynak: Radikal
Ayşe Erkmen, 54. Venedik Bienali'nde Türkiye'yi bir tür mekanik heykelle temsil edecek. 'Plan B' adlı çalışma, kanallardaki suyu temizleyip geri bırakacak bir arıtma sistemi.

54. Venedik Bienali'ndeki Türkiye Pavyonu'nda Ayşe Erkmen'in ‘Plan B' adlı işi sergilenecek. Önceki gün küratör Fulya Erdemci'yle birlikte projeyi tanıtan Ayşe Erkmen, Türkiye'ye ayrılan salonu bir tür ‘su arıtma merkezi'ne dönüştüreceğini anlattı.

Türkiye'den çok Avrupa'da yaptığı işlerle tanınan Ayşe Erkmen, çalışmalarını bulunduğu çevrenin özelliklerine göre hazırlıyor. Sanatçı, bu kez de Venedik'in kanallarından ve bienalin rekabetçi, kalabalık ortamından esinleniyor. Venedik'in suyla olan karmaşık ve kaçınılmaz ilişkisini sorgulayacak Plan B, kanallardaki suyu arıtıp tekrar kanala bırakacak. Erkmen, karmaşık bir su arıtma makinasını parçalara ayırıp, odanın içine dağıtacak ve birimleri renkli borularla birbirine bağlayacak. İzleyici, bu mekanizmanın içinde gezerken, su arıtma sürecinin de bir parçası olacak.

Sponsor Fiat
Bir zamanlar silah üretimi için kullanılan tarihi yapının içindeki bu ‘mekanik heykel', aynı zamanda bizi kuşatan, gündelik yaşamımızı etkileyen karmaşık sistemlere dair çağrışımlar da içerecek.

Türkiye Pavyonu, Venedik Bienali'nin ana mekanlarından biri olan Arsenale'nin Artigliere binasında yer alacak. Hüseyin Alptekin'in Türkiyeyi temsil ettiği 52. bienalde de aynı mekan kullanılmıştı.

Projenin sponsoru Fiat. Dışişleri Bakanlığı'nın himaye ettiği, Başbakanlık Tanıtma Fonu'nun da desteklediği Türkiye Pavyonu'nun koordinasyonunu İstanbul Kültür Sanat Vakfı yürütüyor. 4 Haziran-27 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.