Haberler

Gerçekleşen bir masal: Miniaturk

Tarih: 2 Mayıs 2011 Kaynak: Yeni Şafak
Miniaturk de bir anda Selimiye Camii'nden Sümela Manastırı'na gideceksiniz. Üstelik Atatürk'ün doğduğu evle Mescid-i Aksa'yı da yan yana görebilirsiniz.

Haliç havzasının yeniden gelişmesi kapsamında 'Büyük ülkenin küçük bir modeli' sloganıyla yola çıkılan Miniaturk 22 ayda tamamlanıp 2003 yılında hizmete açıldı. 60 bin metrekare alana kurulan müze açıldığında 105 eser barındırırken geçen süre zarfında eser sayısını 121'e çıkarmış. 300 eser alması planlanarak kurulan alana her yıl 3-4 eser daha ekleniyor. Türkiye'nin ilk minyatür müzesi olan Miniaturk antik çağdan Bizans'a, Selçuklu'dan Osmanlı'ya kadar Anadolu coğrafyasında yer almış ve iz bırakmış tüm medeniyetlerin eserlerine yer veriyor. Eserler yerli ve yabancı maket atölyelerinde, soğuğa ve sıcağa dayanıklı bir malzemeden yapılıyor. Miniaturk bünyesinde dünyanın ilk ve tek kristal müzesi olan Kristal İstanbul Müzesi ve Çanakkale Zaferinin anlatıldığı Panorama Zafer Müzesi olmak üzere iki müze daha barındırıyor. Müze geçen yıl 650 bin kişi tarafından ziyaret edilmiş. Ayrıca eserlerin tarihini anlatan 9 ayrı dilde ses kaydına sahip.

ZAMANIN DURDUĞU YER: MİNİATÜRK

Her şeyin birebir aslına uygun şekilde yapıldığı Miniaturk'te bir yandan camiler, köprüler, kervansarayları incelerken bir yandan da Pamukkale'den Peri Bacaları'na eşi olmayan doğal oluşumları seyredebiliyorsunuz. Eserlerin motif ve işlemeleri ise ayrı bir hayranlık oluşturuyor. Miniaturk Müdürü İbrahim Topalcı; "Miniaturk ziyaretçilere kısa bir zamanda Türkiye turu attırmak için düşünülmüş bir yer. Günümüz şartlarında Türkiye'yi gezmek için vaktiniz olmayabilir ya da maddi durumunuz bunu engelleyebilir. Biz Miniaturk ile bu imkanı yaşatıyoruz. Kısaca Miniaturk'e Türkiye'nin vitrini diyebiliriz" diyor.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.