Haberler

Çılgın projeye yeni bakanlık

Tarih: 2 Mayıs 2011 Kaynak: Akşam Yazan: Hakkı Kurban
AKP hükümeti, Kanal İstanbul, iki yakaya iki şehir gibi kentsel dönüşüm projelerini hayata geçirmek üzere Çevre ve Kentsel Yönetim Bakanlığı kuracak.

BaŞbakan Erdoğan, 2023 projeleri için stratejik adım atmaya hazırlanıyor. Hükümet, 'çılgın proje' Kanal İstanbul ve İstanbul'a iki yeni şehir inşa edilmesi de dahil özellikle büyük şehirlerde yürütülen kentsel dönüşüm projelerini hayata geçirmek için yönetimi değiştiriyor. Seçimlerde AKP'nin yeniden iktidar olması durumunda, koordinasyonu sağlamak için 'Çevre ve Kentsel Yönetim Bakanlığı' oluşturulacak.

AB'YE UYUM HIZLANDIRILACAK
Bu çerçevede, 2003'te birleştirilen Çevre ve Orman Bakanlıkları ayrılacak. Çevre Bakanlığı'nın, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı birimleriyle birleştirilmesi ilk formül. Bununla imar projelerinin uygulanmasındaki sıkıntıların aşılması hedefleniyor.
Çevreyle ilgili AB'ye uyum çalışmaları da hızlandırılacak. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Özel Çevre Koruma Kurumu gibi birimlerin, yeni oluşturulacak Çevre ve Kentsel Yönetim Bakanlığı bünyesine alınması düşünülüyor. Orman Bakanlığı'nın da 'Tarım ve Köyişleri Bakanlığı' ile birleştirilmesi düşünülüyor.

MARKA ŞEHİRLERİ KOORDİNE EDECEK
Yeniden yapılanmanın 'marka şehirler' oluşturulmasında hayati önem taşıdığı belirtiliyor.'Anadolu ve Avrupa'ya iki yeni şehir', Ankara'daki 'Medeniyetler Parkı' ve İzmir'e EXPO 2020'nin kazandırılması için yürütülecek projelerdeki sıkıntılar yeni kurulacak bakanlıkla aşılacak.

Erdoğan İzmir Expo 2020 için devreye girdi
Başbakan Erdoğan, Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) Genel Sekreteri Vicente Gonzales Loscertales'e, EXPO 2020'nin Türkiye'nin ev sahipliğinde İzmir'de yapılması için başvuru mektubu gönderdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Erdoğan, mektubunda serginin temasının, küresel ilgiye layık bir konu olan ''Daha İyi Bir Dünya İçin Yeni Yollar/Herkes İçin Sağlık'' olacağına işaret etti.

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.