Haberler

Ege Medeniyetler Müzesi için kamu yararı formülü

Tarih: 2 Mayıs 2011 Kaynak: Zaman Yazan: Şerif Erdikici
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret etti. AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay'ın da eşlik ettiği ziyaret sıcak bir atmosferde geçti.

İzmir'in önemli projeleri arasında yer alan Ege Medeniyetler Müzesi'nin bir an önce bitirilebilmesi için kamulaştırmada kamu yararı kararı formülünün uygulanabileceği ifade edildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun bu teklifini, Bakan Günay da olumlu buldu. Kadifekale eteklerine yapılacak Ege Medeniyetleri Müzesi konusunda basın mensuplarının sorularını cevaplayan Başkan Kocaoğlu, "Müzenin yerini bakanlıkla birlikte belirledik. Şu anda orada jeolojik fizibilite yapılıyor. Burası müze yapımı için uygunsa, bakanlığa arz ederek planlama ve kamulaştırma sürecini başlatacağız." diye konuştu. Müze için uluslararası bir yarışma düzenlenmesinin hedeflendiğini bildiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, sözlerini söyle sürdürdü: "Bu projeyi birlikte, Sayın Bakan da lütfederse, ekonomik destek de verilirse, daha kısa zamanda yaparız. Kamulaştırmada kamu yararı kararı alınırsa, süreç de daha hızlı yürür."

Büyükşehir Belediyesi olarak tarihi Agora'daki kamulaştırmaların çoğunu bitirdiklerini ve ciddi kazı destekleri verdiklerini hatırlatan Başkan Kocaoğlu, "Şimdi de İkiçeşmelik Caddesi'ni düzenliyoruz. Hep birlikte binaları restore edeceğiz. İkiçeşmelik Caddesi tamamlanınca, tarihi Agora daha net olarak ortaya çıkacak." dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın 2011 genel seçiminde İzmir milletvekili adayı olduğunu hatırlatan Başkan Aziz Kocaoğlu, "Kendisine başarılar diliyorum. İzmir'den aday gösterilmesi bizi gerçekten mutlu etti. Bugüne kadar verdiği ve vereceği destekler için teşekkür ediyoruz." dedi.

Bakan Günay ise ziyarette şunları söyledi: "İzmir'de yerel yönetime halkın seçtiği Büyükşehir Belediye Başkanı'nı ziyaret etmek istedim. Kendisi eski ve sevdiğim bir dostum olmasının ötesinde, halk için önemli bir sıfat taşıyor. Bu kez bakan olmanın ötesinde, daha fazla dayanışma içinde bulunmak, çalışma azmini daha fazla yükseltmek için İzmir'den milletvekili adayı olarak geldim. Genel seçim olup bitecek ama İzmir Büyükşehir Belediyesi devam edecek. Sıfat ne olursa olsun, birlikte çalışmaya devam edeceğiz."

Şimdi daha yakın bir takiple, 'evin içinden birisi' olarak baktıklarını kaydeden Kültür ve Turizm Bakanı, "İstanbul ve Ankara'ya bakıldığında, İzmir'in sağlık turizmi potansiyeli var ama İzmir bunun dışında kültür turizmi açısından bana göre dünya çapında bir yer. Eşsiz doğasını da buna eklersek büyük bir potansiyele sahip. Biz de seçimden sonra tüm arkadaşlarımızla birlikte bu potansiyeli ayağa kaldırmaya devam edeceğiz." dedi.

Kocaoğlu ziyareti öncesi Kemeraltı'nda incelemelerde bulunan Ertuğrul Günay'a, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay nazar boncuğu hediye etti. Ertuğrul Günay nazar boncuğunun üretildiği İzmir'in Kemalpaşa ilçesine bağlı Nazarköy'ü UNESCO'nun 'Somut Olmayan Kültürel Çalışmalar' listesine aldırmak istediklerini belirtti.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.