Haberler

'Ucube'ye Berlinli talip çıktı

Tarih: 6 Mayıs 2011 Kaynak: Dünya
Başbakan Erdoğan beğenmediği için yıkımına başlanan anıtı, Berlinli Türk işletmeci istiyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'ucube' benzetmesi nedeniyle apar topar yııkımına başlanan Kars'taki 'İnsanlık Anıtı'na Almanya'nın başkenti Berlin'den bir talip çıktı.

Alman Der Spiegel'in haberine göre Berlin'de restoran işletmeciliği yapan gurbetçi Türk Adnan Oral, heykelin yıkılması yerine çözüm olarak Berlin'e taşınmasını teklif etti.

1. Dünya Savaşı sırasında Türkler'le Ermeniler arasında yaşanan insanlık dramına bir atıf olarak inşa edilen heykel ile ilgili Der Spiegel'in sorularını yanıtlayan Oral, "Sırf Başbakan beğenmedi diye bir sanat eserinin yıkılmasını kabul edilemez, böyle birşey uzun yıllardır Avrupa'da olmuyor" dedi.

300 ton ağırlığında ve 35 metre yüksekliğindeki heykelin taşınması işinin Ermeniler'in yaşadıkları yanında önemsiz olduğunu ifade eden Adnan Oral, heykelin Almanya'ya gelmesi durumunda ilk olarak kendisinin bir yerde muhafaza edebileceğini, sonrasında ise yetkililerden anıtın dikilmesi için yer göstermelerini isteyeceğini belirtti.

1915 yılında yaşananlardan Almanlar'ın da kısmen sorumlu olduğuna dikkat çeken gurbetçi Türk, dönemin Osmanlı Padişahı'nın danışmanları arasında Alman yetkililerin de bulunduğunu, bu yetkililerin Ermeniler'in ölmelerini engellemek için hiçbirşey yapmadıklarını söyledi.

Oral, heykelin herkes tarafından beğenilmek zorunda olmadığıa, sanat eserinin 'provokatif' olabileceğine dikkat çekti.

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.