Haberler

Draw-Think-Tank: Emerging Territories of Movement 15x360 Manifestos

Tarih: 6 Mayıs 2011 Çeviren: Bahar Bayhan


Bu proje, öğrencileri, keşifçileri, yeni çağın filozoflarını, uzmanlarını ve karar merciilerini, geleceğin kentlerini ve halkını düşünmek üzere bir araya getirecek.

Storefront for Art and Architecture, Draw-Think-Tank'i sunar: Emerging Territories of Movement 15x360 Manifestos, 7 Mays 2011 tarihinde 16:00-19:00 arası Audi Kent Geleceği Girişimi işbirliği ile Yeni Kent Üzerine Düşünceler Festivali'nde yer alacak.
Organizasyon, Houston Yolu ve Sara D. Roosevelt Parkı kavşağında bulunan, Alman kent ve mimari tasarım grubu Raumlabor tarafından hareket edebilen bir mekan olarak tasarlanan Spacebuster'de gerçekleşecek.

Draw-Think-Tank, sanatçı Jashue Ott tarafından Festival için tasarlanan benzersiz bir Storefront iPad platformu. Platform, sinerji yaratılması ve fikir alışverişinin sağlanması için kamusal alana dönüşen Spacebuster duvarları, katılımcıların ve mimarlık öğrencilerinden oluşan seçilmiş bir grubun çizim tahtası olarak kullanmalarına olanak sağlayacak. Organizasyon boyunca oluşturulan çizimler bilgisayar çıktısı olarak elde edilecek.

Aynı anda, Stylepark Müdürü Christian Gärtner ve Storefront for Art and Architecture Müdürü Eva Franch, her bir grubun 4 dakikalık bir bildirgeyi sunabilecekleri bir saatlik bir oturum düzenleyecek. 15 genç mimar, mühendis, yazar, sosyolog, antropolog ve filozoflardan oluşan bu grup Emerging Territories of Movement konusunu başka bir alanda tartışacak.

16:00-17:00: Kentleşen Teknolojiler
17:00-18:00: Eylemin Ortak Mekanları
18:00-19:00: Bireysel Hareketlilik

Her bildirge sonrasında kentsel hareketlilik konusunda kısa bir tartışma açılacak . Katılımcı listesi aşağıdaki gibi:

Saskia Sassen
Christian Schüller
Molly Wright Steenson
Mark Shepard
Joseph Grima
Raumlabor
Bjarke Ingels
Fake Industries
Annegret Maier
Daniel Perlin
Mitch Joachim
David Benjamin
Hayley Eber
Mirko Köhnke
Juergen Mayer

Storefront for Art and Architecture Hakkında
Storefront, 1982'den bu yana binlerce mimar ve sanatçının çalışmalarını yayınlıyor. Storefront mimarlara ve sanatçılara, çalışmalarını sunmaları için açık bir forum ortamı yaratıyor. 1993 yılında Storefront, sanatçı Vito Acconci ve mimar Steven Holl ortaklığı ile gerçekleştirilecek bir bina istedi. Bu proje, var olan cepheyi, galeriyi sokağa taşıyacak 12 adet paneli bulunduracak şekilde değiştirdi.
Bu proje, iç ve dış mekan arasındaki sınırı neredeyse ortadan kaldırdı. Çağdaş mimarinin sembolü olarak anılan bu proje dünyanın dört bir yanından gelen sanatçılar, mimarlar ve öğrenciler tarafından ziyaret edildi.

"Yeni Kent Üzerine Düşünceler Festivali" Hakkında
"Yeni Kent Üzerine Düşünceler Festivali" New York'da, geleceğin kentleri üzerine fikirlerin üretildiği ve paylaşıldığı yeni bir ortaklık girişimi. Festivalde 200'ün üzerinde bağımsız proje ve halka açık etkinlik yer alacak.

Draw-Think-Tank Hakkında
Draw-Think-Tank, Storefront for Art and Architecture'ın, sanatçı Jashue Ott tarafından tasarlanan mekanı.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.