Haberler

Tarih yeniden canlanıyor

Tarih: 9 Mayıs 2011 Kaynak: Yeni Şafak Yazan: İdris Gül
Meram Belediyesi, Osmanlı döneminde yapılan ve yıllardır metruk bir şekilde bulunan Konya İstasyonu karşısındaki Augustus Otel'deki restorasyon çalışmalarına start verdi.

Konya Meram Belediyesi, Osmanlı döneminde yapılan ve yıllardır metruk bir şekilde bulunan Konya İstasyonu karşısındaki Augustus Otel'deki restorasyon çalışmalarına start verdi. Restorasyon çalışmasının başlaması nedeniyle düzenlenen törene Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, AK Parti Konya Milletvekili Kerim Özkul, Meram Kaymakamı İrfan Kenanoğlu, Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, AK Parti Meram İlçe Başkanı Ulvi Bezirci, meslek odalarının başkanları, protokol mensupları ve tarihi binanın varisleri katıldı. Törende ilk konuşmayı yapan otelin varislerinden Yeşim Pekcan, 'Bugün çok duyguluyum. Ne söyleyeceğimi bilemiyorum. Bu projenin hayata geçmesinde emeği olan Sayın Valimize, Meram Belediye Başkanımıza, İl Kültür ve Turizm Müdürümüze ve belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum' dedi. Şehit olan güvenlik görevlilerimize taziyede bulunarak konuşmasına başlayan Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, "1895 yılında Bağdat Demiryolu üzerinde faaliyet geçen bu otelin virane bir şekilde kalmasına gönlümüz razı değildi. Göreve gelir gelmez kolları sıvadık ve otelin varisleriyle görüşmeye başladık. Bu binanın ayağa kaldırılması için bize sürekli motivasyon sağlayan Sayın Valimize teşekkür ediyorum" dedi. Binanın temizliği aşamasında 15 kamyon çöp çıktığını belirten Kalaycı, konuşmasını şöyle sürdürdü: 'Projelendirme ve yapım ihalesinden sonra ise bodrumdan ve arka bahçeden bin 300 metreküp toprak taşındı. Bu binanın restorasyonu yaklaşık 800 bin TL'ye mal olacak; içindeki tefrişat ve müştemilatlar hariç. 308 metrekarelik bir alana oturan bu tarihi binada yapılacak restorasyon sonrası; 4'ü suit oda olmak üzere 12 odalı bir butik otel, 56 kişilik toplantı salonu ve 144 kişilik de yemek verilebilecek bir restoran olmak üzere fonksiyonel ve nezih bir mekan haline gelecek. Otelin ismi Augustus Otel olarak kalacak"

OSMANLI'YA PADİŞAH YETİŞTİREN BİR KENT
Milletvekili Kerim Özkul, iktidarları döneminde tarihi ve kültürel mirasa sahip çıktıklarını vurgulayarak şöyle konuştu: 'İlk etapta Vakıflar Genel Müdürlüğümüz restore çalışmalarını başlattı. Daha sonra İl Özel İdarelerimiz ve belediyelerimiz de bu çalışmalara katıldı. 8.5 yılda 10 binlerce tarihi eser restore edildi" Son olarak kürsüye gelen Vali Aydın Nezih Doğan, "Konya denilince ilk akla gelen hiç şüphesiz Hz. Mevlana'dır. Daha sonra ise Selçuklu başkenti olması, Osmanlı'ya padişah yetiştiren bir kent ve Cumhuriyet döneminde de önemli bir kültür merkezi olması akla gelir. Nasıl ki bir anne, yeni doğan bir çocuğuna takılan hediyeleri saklarsa tarih de böyledir. Hiçbir tarihi eseri bir kenara atamazsınız. Şehrimizdeki tarihi ve kültürel değerleri bizden sonraki nesillere emanet etme sorumluluğumuz var. Bu projenin gerçekleştirilmesinde en büyük teşekkürü otelin varisleri ile Meram Belediye Başkanımız hak ediyor" diye konuştu. Konuşmalardan sonra protokol mensupları otelin restorasyonunun başlatılması için ilk harcı koydular.

Takvim
<<Ağustos 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.