Haberler

Raffles, İstanbul'a Zorlu Center ile geliyor

Tarih: 11 Mayıs 2011

Le Royal Monceau Raffles Paris

Türkiye'nin ilk ve tek 5 fonksiyonlu karma kullanım projesi Zorlu Center'da faaliyet gösterecek premium otel markası, 11 Mayıs 2011 günü düzenlenen basın toplantısı ile açıklandı.

Dünyanın en ünlü markalarına ev sahipliği yapmaya hazırlanan Zorlu Center içinde yer alacak otel için tercihini "premium luxury" otel markası Raffles Hotel & Resorts'dan yana kullandı. Condé Nast Traveler ve Travel & Leisure'ın ödüllerinin sahibi olan Raffles, 2012 yılının son çeyreğinden itibaren Zorlu Center'da hizmet verecek. Arazi değeri dışında yaklaşık 175 milyon dolarlık yatırımla faaliyete geçecek Raffles İstanbul Zorlu Center, 1887'de Raffles Hotel Singapur'un açılışına uzanan efsanevi, kişiye özel ve premium servis anlayışıyla İstanbul'da hizmet vermeye hazırlanıyor.

Her misafirine, kişiye özel hizmet görevlisi (butler) tahsis etmek gibi premium hizmetleri olacak Raffles İstanbul Zorlu Center, İstanbul'un en iyi oteli olma anlayışı ile hizmet verecek.

Raffles İstanbul Zorlu Center'ın bir başka özgünlüğü ise yaklaşık 3 bin metrekarelik dünya çapındaki SPA'sı. Dönüşüm felsefesini benimseyen Raffles SPA, bu düşünceyi filizden çiçek açma aşamasına kadar ilerleyip çiçeğiyle kendini suyun dışına ve güneşe doğru atan bir lotus çiçeğiyle simgeliyor. Ayrıca Raffles İstanbul Zorlu Center da logosunu markanın diğer otellerinde olduğu üzere, gezginlere iyi haber müjdesi getirdiğine inanılan, Doğu-Batı ekseninde pusula hizmeti veren ve bu özellikleriyle emsalsiz kabul edilen yelpaze palmiye ağacından alıyor.

Raffles'ın Zorlu Center'da kurgulanmakta olan yeni adresinde "Business & Leisure" konseptinde olması ve markanın diğer otellerinde olduğu gibi geleneksel özelliklerini koruyarak İstanbul'un tarihi ve karakteristik özelliklerini yansıtması hedefleniyor.

Raffles Hotel Singapore

Yatırım maliyeti 175 milyon doların üzerinde...

Arazi değeri dışında yaklaşık 175 milyon doların üzerinde yatırımla hayata geçirilecek Raffles İstanbul Zorlu Center'da, toplam 180 odanın 130'u standart, 50'si süit olacak. İstanbul'un eşsiz güzelliğinin; rahat, konforlu ve lüks bir şekilde yaşanabilmesi için odaların büyüklüğü ortalamanın üzerinde tutularak standart odalar minimum 65 metrekare, süitler ise maksimum 370 metrekare olarak tasarlandı.

Seçkin etkinliklere ev sahipliği yapabilmesi için 1,200 kişilik balo salonu bulunacak Raffles İstanbul Zorlu Center'da, 2 çok özel restoran ile barın yanı sıra, açık ve kapalı havuzlar ile helikopter pisti yer alacak.

Raffles İstanbul Zorlu Center'ın ayrıcalıklı misafirleri, fonksiyonlar arası doğrudan geçişlerin bile düşünüldüğü projede yer alan Performans Sanatları Merkezi ile de İstanbul'un en özel etkinliklerinin yanı başında yer alma fırsatı yakalayacak. Londra ve Broadway'de gösterimi gerçekleşen dünyaca ünlü müzikallerin eş zamanlı sergilenmesini sağlayacak Performans Sanatları Merkezi, otel misafirleri için İstanbul'un farklı bir bölgesinde bulamayacakları eşsiz deneyimler için en yakın adres olacak.

Raffles Hotel Beijing

Dünya genelinde 9 adet olan ve her birinin ayrı hikâyesi bulunan "premium luxury" otel markası Raffles Hotels & Resorts; Raffles, Fairmont ve Swissôtel markaları altında 98 otel ve resort ile faaliyet gösteren, aynı zamanda Fairmont ve Raffles markasıyla rezidans, malikane ve lüks özel rezidans kulüp gayrimenkullerinin işletmeciliğini yapan FRHI Holding'e bağlı bulunuyor. Raffles Hotels & Resorts'un İstanbul haricinde 4 oteli de önümüzdeki dönemde Maldivler, Endonezya, Filipinler ve Çin'de faaliyete geçmeye hazırlanıyor.

"Raffles ile anlaşma imzaladık"

Raffles Hotels&Resorts ile gerçekleştirdikleri işbirliğinden büyük mutluluk duyduğunu kaydeden Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, şunları söyledi:

"Zorlu Center, Türkiye için bir ilkti. Bu yüzden Zorlu Center'de yer alacak premium otel markasının da ülkemiz için bir ilk olmasını istedik. Bu hedefimizi gerçekleştirdik. Raffles, İstanbul ve Türkiye'ye ilk kez Zorlu Center ile giriş yapıyor. İstanbul'a yakışır nitelikteki bu çok özel premium marka; 124 yıllık tecrübesiyle 7 ülkedeki 9 otelinde faaliyet gösteriyor. Yatırım yapacağı ülkeyi titizlikle seçen Raffles‘ın Zorlu Center'da yer alması, bizim için ayrıca mutluluk ve gurur kaynağı. Otelimizle İstanbul'un dünya turizminde başkenti olmasına katkıda bulunmak, artık en önemli misyonumuz olacak."

Zorlu, "Neden Raffles" sorusunu ise şöyle yanıtladı:

"Zorlu Center ile İstanbul kadar eşsiz, İstanbul kadar benzersiz bir projeyi hayata geçirdik. Seçeceğimiz premium otel markası da bu değerlere uygun olmalıydı. Çünkü Türkiye'de ilk defa rezidans, Performans Sanatları Merkezi, alışveriş merkezi, otel ve ofisten oluşan 5 fonksiyonu bir araya getirerek, adeta yeni bir ‘kent meydanı' yarattık. Otelimiz de bu kent meydanının en önemli unsuru olacağı için pek çok özel marka ile görüştük. Hepsinin güçlü olduğu özellikler vardı. Zorlu Center'da yer alacak premium otel markası da bu standartlara yakışmalı, bu kent meydanın parçası olarak kendinden değer katmalıydı. Görüşmeler ilerledikçe, Raffles'ın aradığımız değerlerin tamamına sahip olduğunu gördük. Sahip olduğu kalite, lüks ve konforun yanı sıra, yönetim ve hizmet kalitesi bizi etkileyen unsurların başında geldi. Raffles İstanbul Zorlu Center "kişiye özel hizmet' anlayışı ile, İstanbul'da lüks konseptini adeta yeniden konumlandıracak."

Ahmet Zorlu - John Johnston

Türkiye'nin dünya ekonomisi, özellikle İstanbul'un da dünya turizminde yükselen değer olduğunu ifade eden Raffles Hotels&Resorts Başkanı John Johnston, İstanbul'u büyüme planlarına dâhil etmelerinde Zorlu Center projesinin etkili olduğunu söyledi.

Farklı kültür ve tarzların şaşırtıcı bileşimi sayesinde, Raffles ailesinde yer alan otellerin her birinin kendine özgü bir kişiliğe, kendi hikâyesine ve kendine has bir mekan duygusuna sahip olduğunu vurgulayan Johnston, şöyle konuştu:

"Ödüllü bir proje olan Zorlu Center ile ödüllü bir otel markası olan Raffles; misafirlerin iş, konaklama, alışveriş, yaşam, müzik ve sanatın keyfine varmak için geldiği bir konseptte ve yeni bir kent meydanında buluşuyor. İstanbul'un bu yeni kent meydanı aynı zamanda dünyanın her yerinden insanlar için yeni bir destinasyon haline geliyor. Zorlu Center hem fonksiyon hem de tasarım açısından anıtsal niteliklere sahip olacak ve bu da bizim otellerimizde bulunabilecek bir özellik. Sanatın ana unsur olduğu bir geliştirme projesinde yer almak bizim sanat, kültür ve mekan ruhuna verdiğimiz önemi bir kere daha vurguluyor.

Raffles Hotels & Resorts

Raffles Hotels & Resorts, dünyanın çeşitli yerlerindeki sakin tatil otellerinden, çok önemli noktalardaki şık otellere kadar uzanan dokuz adet oteli bünyesinde bulunduran; ödüllü ve "premium luxury"uluslararası otel markası. Yeni bir büyüme aşamasında olan marka, önümüzdeki iki yıl içerisinde Maldivler, Endonezya, Filipinler, Çin ve İstanbul'da yeni oteller açmaya hazırlanıyor.

Raffles'ın sembolü Yelpaze Palmiye (Traveller's Palm), Raffles felsefesini yansıtıyor. Efsaneye göre, bu benzersiz ağaç eski gezginler için iyi haber müjdecisi olup; yapraklarının altında bulunan su onların susuzluklarını giderir ve Doğu-Batı ekseninde yaprak dizilişi sayesinde de gizli bir pusula hizmeti verirmiş. Günümüzde Raffles misafirleri, tüm çalışanlar tarafından takılan rozette Yelpaze Palmiye'nin modern bir uygulamasını görmekte. Bu rozet hem misafir hem de çalışanlar için misafirperverliğin hatırlatıcı bir simgesi oluyor.

Bugün Raffles ismi egzotik yerlerden canlı şehirlere kadar dünyanın dört bir yanında kendini gösteriyor. Otelleri ve resortları, dünyanın en iyileri arasında gösterilirken; yalnızca otel ve resort olarak tanımlanmanın ötesine geçerek birer simgeye dönüştü. Hizmette sürekli mükemmellik arayışı, otellerinin ve resortlarının Condé Nast Traveler ve Travel & Leisure Ödülleri'nde de görüldüğü gibi uluslararası alanda takdir toplamasını sağlıyor.

Raffles markası, 1996 yılında açılan Raffles Otel Singapur'dan adını alarak büyüdü. Raffles portföyünde aşağıdaki oteller yer alıyor:

1. Raffles Otel, Singapur
2. Raffles Grand Hotel d'Angkor, Siem Reap, Kamboçya
3. Raffles Otel Le Royal, Phnom Penh, Kamboçya
4. Raffles Pekin Oteli, Çin
5. Raffles Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri
6. Raffles Tianjin, Çin
7. Raffles Makkah Palace, Suudi Arabistan
8. Raffles Paris - Le Royal Monceau
9. Raffles Preslin- Şeyseller

Önümüzdeki dönem açılacak olan oteller:
1. Raffles Istanbul Zorlu Center, Türkiye
2. Raffles Konotta, Maldivler
3. Raffles Cakarta, Endonezya
4. Raffles Makati, Filipinler
5. Raffles Clearwater Bay, Hainan - Çin

Raffles Hotel Dubai

GÜNÜMÜZDE RAFFLES HOTELS & RESORTS

Farklı kültür ve tarzların şaşırtıcı bir bileşimi sayesinde, Raffles Ailesindeki otellerin her biri kendine özgü bir kişiliğe, anlatacak kendi hikâyesine ve kendine has bir mekan duygusuna sahip bulunuyor. Her bir otel, aynı zamanda, orijinal Raffles geleneğine bağlı kalarak misafirlerine nazik ve kişiye özel hizmet sunmaya devam ediyor.

Yiyecek & İçecek
Raffles, otel ve resortlarında yiyecek ve içecek konusunda da muazzam bir portföye sahiptir. Sayısız yiyecek ve içecek konseptleri oluşturmasının yanı sıra bu konseptlerin derinleştirildiği Raffles'ta, üretilen yeni fikirlerden başarılı olanları diğer otel ve resortlarda da uygulanıyor.

Bunun bir örneği Raffles Pekin Oteli'nde bulunan, Raffles'ın simge lokantalarından Jaan. Açılışının ardından bir yıl içerisinde Raffles Pekin Oteli'ndeki Jaan, Conde Nast Traveler dergisinin (ABD baskısı) prestijli "Hot Table" statüsüne yükseltildi.

Singapur'daki Raffles Otel, Phnom Penh'deki Raffles Otel Le Royal ve Raffles Pekin Otel'de bulunan Writers Bar da her biri otelin ünlü tarihiyle bağdaştırılan edebiyatın önemli isimlerine saygısını gösteriyor.

Raffles Spa
Raffles Spa, tomurcuktan çiçek açarak kendisini güneşe doğru sudan dışarı iten lotus çiçeği sembolüyle bütünleşen, değişim ilkesini benimsiyor. Lotus çiçeği; şifa, keşif, güç ve saflığı temsil eder. Raffles Spa'larının tümü, deneyimi daha da yoğun kılmak üzere sanat ve mimari ile yoğrulan bir manzara, kişiye özel müzik, yerel içerik ve geleneklere göre hazırlanan çay ve yiyeceklerle - ve münferit, otantik aromaterapi karışımlarıyla - güçlü bir mekan duygusuna sahip.

Raffles Kişiye Özel Hizmet Görevlisi (Butler)
"Amerikalı kadınlar kocalarında, İngiliz kadınlarının sadece uşaklarında bulmayı ümit edebilecekleri bir mükemmeliyet ararlar..." demiş ünlü oyun yazarı ve romancı W. Somerset Maugham; kendisi Raffles Singapur'un sıklıkla ağırladığı bir misafirdi.

Günümüzde, bu geleneğin Raffles otellerinin hepsinde halen yaşatıldığını bilmekten memnuniyet duyardı. Otele varışta oda içi kayıt ile başlayıp, otelden ayrılırken satın alınan ekstra eşyaların paketlenmesine kadar...

Raffles Ortaklıkları
Raffles Hotels & Resorts, kurduğu stratejik ortaklar sayesinde, tüm otel ve resortlarında ultra lüks Centurion Suit ve unutulmaz bir konaklama deneyimi yaşatan American Express Journeys gibi ayrıcalıkları sunuyor.


Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.