Haberler

Çağdaş Evliya Çelebiler aranıyor!

Tarih: 13 Mayıs 2011 Kaynak: Dipnot
Hayalimdeki Yolculuk yarışması genç gezginlere benzersiz bir fırsat sunuyor.

"Hayalimdeki Yolculuk" ile 400 yıl önce yaşamış Evliya Çelebi'nin izinden yeni kuşakların seyahat hayallerinin geliştirilmesi ve gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Hayalimdeki Yolculuk yarışması sizlere hayallerideki seyahatlerinizi gerçekleştirme fırsatı sunuyor. Yarışma kapsamında hazırlanan siteye yazı, fotoğraf, kısa film-videolarla hayalinizdeki yolculuğu anlattıktan sonra yarışma için hazırlanan internet sitesine yükleyerek katılabilirsiniz.

Hikâyeniz jüri ve site katılımcılarından yeterli puan alırsa hayallerizi süsleyen gerçek bir yolculuğa çıkma şansını yakalayacaksınız... Yarışma 15 Haziran 2011 tarihine kadar devam edecek ve katılımcılar ile site ziyaretçileri de eserlerin altındaki "beğendim" butonunu tıklayarak beğenilerini gösterebilecekler.

Yarışma çerçevesinde yapacağınız şey, hayalinizdeki Avrupa seyahatini kültürel unsurlarla birlikte ilgi çekici, yaratıcı bir şekilde anlatmak ve kültürlerarası diyaloğa katkı sunmaya çalışmak olacak. Yalnızca hayal gücünüzü kullanacağınız bu yarışma sonucunda kazanan 24 Çağdaş Evliya Çelebi, 7 ila 10 gün arasında en az üç Avrupa ülkesini gezme imkânına sahip olacak. Yarışmanın sonunda yarışmacıları başka sürprizler de bekliyor.

"Hayalimdeki Yolculuk" Web Sitesi ve Yarışması, British Council, T.C. Başbakanlık Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı ve ORG-DER Olimpiyat Ruhu ve Gençlik Çalışmaları Derneği'nin imzaladığı İşbirliği Protokolü çerçevesinde, Hürriyet Online ve Microsoft Türkiye'nin sponsorluğunda düzenleniyor.

Ayrıntılı bilgi ve katılım için: http://www.hayalimdekiyolculuk.org/
Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.