Haberler

Bir HES daha durduruldu

Tarih: 18 Mayıs 2011 Kaynak: Evrensel
Ordu'da yapılmak istenen hidroelektrik santrallerine (HES) yönelik çalışmalar sürdürülürken, hukuksal yolla engellemelerde de başarı sağlanıyor.

Geçen hafta Ordu Doğa ve Yaşam Alanlarını Koruma Platformu üyeleri tarafından açılan dava ile durdurulan HES'lere bir yenisi eklendi. Fatsa Derelerin Kardeşliği Platformu üyelerinin Bolaman Deresi üzerinde yapılan Atilla I- II HES'leri için faaliyetinin durdurulmasına yönelik açtıkları davada yürütmenin durdurulması kararı çıktı.

Ordu İdare Mahkemesinin 2011/627 Esas No kararı ile " Ordu İli Fatsa İlçesi Bolaman Deresi üzerinde yapılması planlanan Atilla 1 ve 2 HES projeleri için verilen 24.4.2009 gün ve 2009/45 sayılı ‘ÇED gerekli değildir' kararının iptali ile yürütmenin durdurulması" için açılan davayı ‘Davalı idarenin birinci savunması alındıktan ve ara kararı gereği yerine getirdikten ya da savunma ve ara kararına yanıt verme süreleri geçip yeni bir karar verilinceye kadar dava konusu işlemin teminat aranmaksızın yürütülmenin durdurulmasına' karar verdi.

Konu ile ilgili Fatsa'da Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan ve Ordu Doğa ve Yaşam Alanlarını Koruma Platformunun da destek verdiği basın açıklamasını yapan Fatsa Derelerin Kardeşliği Platformu Üyesi Osman Güvanalp, "Su ticari bir mal değil, tüm canlıların yaşamını sürdürebilmek için ulaşmaya hakkının olduğu bir sistemin parçasıdır" dedi.

Güvenalp basın açıklamasında şunları söyledi: "Gözü dönmüş bir şekilde doğaya ve tüm canlıların yaşam alanlarına rant uğruna saldıran hukuksuzlara karşı hukuksal ve demokratik tepkilerimizi ve karşı duruşumuzu elbette ki göstereceğiz. HES yapılacak derelerin suyu gidecek kumu kalacak. Doğadaki çeşitlilik yavaş yavaş yok olacak. Tarımsal üretim bitecek, köylerimiz insansız kalacak.. Platformumuz, tüm canlıların yaşam kaynağı olan suyun sadece enerji kaynağı ve para kazanmanın aracı olarak görülmesini reddetmektedir. Doğal yaşam ile su ilişkisini dikkate almayan hiçbir karar, uygulama, yasal düzenleme kabul edilemez."
Takvim
<<Ağustos 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.