Haberler

Merkezi İş Alanları (MİA) Projesi'nin İlk Etabı Başladı

Tarih: 18 Mayıs 2011 Kaynak: Ankara Büyükşehir Belediyesi
Ankara Büyükşehir Belediyesi, uygulamaya geçirdiği kentsel dönüşüm projelerine bir yenisini ekleyerek, İskitler'de boşaltılan oto sanayi sitelerinin bulunduğu bölgeye yapılması planlanan Merkezi İş Alanları (MİA) Projesi'ni hayata geçiriyor.

5 etap olarak planlanan MİA proje alanının ilk etabı içinde kalan binaların yıkım işlemleri başladı.

Proje alanı hakkında bilgiler veren Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Gökşin, ilk etapta yaklaşık 100 bin metrekare arazinin üstündeki 5 binanın yıkılmaya başlandığını belirterek, "Bu sene içinde inşaat başlayacak. Hemen yeni plana göre yollar açılacak. Birinci etapta Başkent'in 40 katlı en büyük binası burada İskitler'de yükselecek" dedi.

-İLK ETAPTA MEYDAN VE SANATSAL YAPILAR
İlk etapta ayrıca 40 bin metrekarelik modern bir AVM, 24 bin metrekarelik alan üzerinde sektör çarşıları, etap ana yolunun tam ortasında 12 bin metrekarelik yeşil alanı da bulunan büyük bir meydan ve tiyatrodan sinemaya pek çok sanatsal yapının bir arada bulunacağını bildiren Ali Gökşin, etap için 200 milyon dolarlık bir yatırım yapılacağını söyledi.

MİA için ATO meslek komitelerinden farklı sektörlere yönelik kurdukları 9 kooperatifin gelir ortaklığı modeli ile projenin hayata geçirileceğini açıklayan Gökşin, arsalarını kooperatife devreden mülk sahiplerinin, arsalarının büyüklüğüne göre kazanılan gelirden pay elde edeceğini vurguladı.

-ULAŞIM TRAMVAYLA SAĞLANACAK
İki aşamadan oluşacak MİA'nin ilk etap çalışmalarının Büyük Sanayi Tesviyeciler Caddesi'nde yapıldığını söyleyen Gökşin, "İş ve alışveriş merkezleri, sinema ve tiyatro salonları, sokak üstü dükkanları, geniş bir meydan bulunacak MİA 1'de toplu ulaşım raylı sistemle, tramvayla sağlanacak. Hemen ardından başlayacak olan MİA 2 ise daha çok konutlar ve rezidanslardan oluşacak" diye konuştu.

-"ÇALIŞMALARDAN ÇOK MEMNUNUZ"
Birinci etaptaki yıkım çalışmalarını yakından takip eden bölge esnafı ve sakinleri adına görüşlerini belirten Altındağ Zübeyde Hanım Mahallesi Muhtarı Yunus Doğan, Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmaları sonrasındaki durumu şöyle değerlendirdi:

"Çalışmalardan çok memnunuz. İskitler'de olumlu bir hava esmeye başladı. Bölge sakinleri ve esnaf projeyi sabırsızlıkla bekliyor. Burası Ankara'nın kalbinde çok merkezi bir yer. Biz projenin bir an önce sonuçlanmasını istiyoruz".

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.