Haberler

AA İstanbul Visiting School'un İlki Gerçekleşti

Tarih: 18 Mayıs 2011


2008 Ocak ayında Dubai'de başlatılan AA Visiting School öğrenciler, öğretmenler, mimarlar ve AA'in yenilikçi öğrenme modeline ilgi duyanlar için düzenleniyor. Tasarım atölyeleri, sempozyum ve halka açık forumlardan oluşan AA Visiting School, çağdaş mimarlık gündemlerini takip eden tasarım grupları ile herkesin katılabileceği programları ve ziyaretleri içeren küresel bir ağ.



2011 baharında, AA ilk İstanbul Visiting School'u İstanbul Teknik Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirdi. AA ve İTÜ hocaları tarafından eğitim yapılan, yoğun grup çalışmasına dayalı 10 gün süreli bu okulun amacı, yerel zanaatları ve dikey büyüme algoritmalarını (vertical growth algorithms) çalışarak yüksek yapıları incelemekti. Bu bağlamda AA İstanbul Visiting School, zanaat süreçleri ve çağdaş dijital tasarım düşünme/üretme teknikleri arasında kurulabilecek bağın potansiyellerini yüksek yapılar bağlamında araştırmayı hedefledi.



Okul, 16-24 Nisan 2011 tarihlerinde İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde (Taşkışla Kampüsü) gerçekleştirildi. Yerli ve yabancı toplam 39 öğrencinin eğitim aldığı okul süresince, katılan öğrencilere verilen eğitimin yanı sıra, mimarlar ve ilgilenen herkese açık olan bir sempozyum ve konuşmalar serisi düzenlendi. "Vertical Urbanity/ Düşey Kentsellik" isimli sempozyumun moderatörü Ömer Kanıpak, tartışmacıları ise Yrd.Doç.Dr. Binnur Öktem Ünsal, Boğaçhan Dündaralp ve Eda Yücesoy idi. Konuşmalar serisinin konukları arasında Dr. Toni Kotnik (AA/ETH Zürih) ve Onur Yüce Gün (MIT) bulunmaktaydı.

Okulda öğretilen olan parametrik / algoritmik programlar Rhino, RhinoScript ve Processing olarak belirlendi. Bu farklı parametrik platformların incelenmesi ile üretilecek projeler, öğrencilerin çeşitli parametrik tasarım araçlarının özelliklerini kavraması ve işleme mantığını anlaması açısından önem taşımaktaydı.



Katılımcılar 3-4 kişilik takımlar halinde çalışarak, Levent-Maslak Bölgesi'nde önerilmiş arazilerden birisi için arazi verilerini ve çevresel faktörleri ele alan, aynı zamanda eğitim verilen parametrik platformların potansiyellerini de test eden birer kule projesi ürettiler. Buna paralel olarak gelişmekte olan dijital fabrikasyon teknikleri de (laser cutting, 3d printing, CNC milling) stüdyo çalışmalarının ve proje gelişiminin önemli bir parçası olarak tasarım sürecine dahil edildi.

Okulun günlük işleyişi ve öğrenci projelerinin tümüne istanbul.aaschool.ac.uk adresinden ulaşılabilir.

AA Istanbul Visiting School, 2012 ve 2013 senelerinde de yine AA-İTÜ iş birliği çerçevesinde gerçekleştirilecek olan 3 senelik bir organizasyon.

AA ISTANBUL VISITING SCHOOL ORGANIZASYONU
Program Direktörü: Elif Erdine
Visiting School Direktörü: Christopher Pierce
Visiting School Koordinatörü: Sandra Sanna
E: [email protected]
Architectural Association School of Architecture
36 Bedford Square, London WC1B 3ES

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.