Haberler

'Hiçbir sıkıntı olmadığını belirledik'

Tarih: 23 Mayıs 2011 Kaynak: Cumhuriyet
Yıldızlar SSS Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Vahip Yıldız, Kütahya'nın Simav ilçesindeki depremin, Eti Gümüş A.Ş'ye ait bir setinde çökme yaşanan siyanürlü atık su barajını olumsuz etkileyeceği iddialarına ilişkin, ''Burası sallandı, biz burada depremi hissettik. Gece de bütün barajlarımızı tekrar önlem amacıyla kontrol ettik ve hiçbir sıkıntı olmadığını belirledik'' dedi.

Yıldızlar SSS Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Vahip Yıldız, Holding bünyesindeki Eti Gümüş A.Ş'nin tesisleri için ''Yağmur yağacak baraj yıkılacak'', ''güneş açacak, yıkılacak'', ''deprem olacak, yıkılacak'' denildiğini ancak barajın sapasağlam olduğunu ve hiçbir sıkıntının bulunmadığını söyledi. Gizli saklı bir şeyleri olmadığını belirten Yıldız, ''Burası sallandı, biz burada depremi hissettik. Gece de bütün barajlarımızı tekrar önlem amacıyla kontrol ettik ve hiçbir sıkıntı olmadığını belirledik'' diye konuştu. Siyanür barajındaki sette oluşan yarılmayı kullanıp provoke etmek isteyen birtakım odak ve çevreler bulunduğunu savunan Yıldız, Çevre Mühendisleri Odasının, tesise 4,5 kilometre uzaklıktaki Köprüören köyünün içme suyunda normalin 40 kat fazlası siyanür bulunduğu yönündeki açıklamasının gerçekleri yansıtmadığını ifade etti.

Yıldız, Kütahya Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü'nün 12 saatte içme ve kullanma sularının numunelerini test ettiğini dile getirerek, şöyle konuştu: ''Bizim de laboratuvarımız var. Biz de birebir takip edip testler yapıyoruz. Bunun dışında Ankara'da bağımsız laboratuvara yaptırdığımız testler var. Bunların hepsi aynı sonucu veriyor. Çevre Mühendisleri Odasının amacı, tamamen bu olayı kullanıp provoke etmektir. Onlara bunu hiç yakıştıramıyorum ve üzülerek izliyorum.''

Eti Gümüş A.Ş. Laboratuvar Müdürü Metin Altunseven ise Çevre Mühendisleri Odasının art niyetli olduğunu öne sürerek, ''Suyu nereden aldıklarını bilmiyoruz. Analizi akredite olmuş bir laboratuvarda yaptırdıklarını söylüyorlar ama laboratuvarın ismi kesinlikle açıklanmamış durumda. Hep beraberce aynı yerden numune alıp, bilinen, bu işi çok iyi yapan, akredite olmuş laboratuvarlarda analiz yaptırılmasını öneriyorum. Bu, tamamen talihsizce yapılmış yalan beyanattan başka bir şey değil'' ifadelerini kullandı.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.