Haberler

Biga'da 99 şehit için anıt yapıldı

Tarih: 23 Mayıs 2011 Kaynak: Zaman Yazan: Muzaffer Altunay
Çanakkale'nin Biga ilçesine bağlı Karabiga Belediyesi tarafından, Üsteğmen Vehbi Bey ve Er Recep Şehitliği'ne yaptırılan Karabiga Şehitler Anıtı törenle açıldı.

Açılış programı, şehitlerin ruhuna Merkez Ulu Cami'de okunan Mevlit'le başladı. Yemek ikramının ardından protokol üyeleri ve diğer vatandaşlar, tören için şehitliğe geçti. Törene CHP Çanakkale Milletvekili Ahmet Küçük, Biga Kaymakamı Fatih Genel, Belediye Başkanı Mehmet Özkan, Karabiga Belediye Başkanı Muzaffer Karataş, AK Parti milletvekili adayı İsmail Kaşdemir, şehit aileleri ve Karabiga halkı katıldı. Kaymakam Genel, burada yaptığı konuşmada, "Şehitlerimizi her zaman saygı ve sevgiyle yâd ediyorken bir de isimlerini yaşatmak, bizim için bir hizmettir. Onların sayesinde burada huzurlu, mutlu ve güvenli yaşıyoruz ve yaşamaya devam edeceğiz. Bu anıtın ortaya çıkmasından dolayı Engin Gürsu hocamıza da teşekkür ediyorum." dedi. En büyük isteklerinin şehitlerin adını yaşatmak olduğunu belirten Başkan Karataş da anıtın meydana gelmesinde büyük emeği olan araştırmacı yazar Gürsu'ya teşekkür ederek, 99 şehidin ismini yaşatacaklarını söyledi. Engin Gürsu ise şunları kaydetti: "Biga Şehitliği kitabını hazırlarken karşıma çıkan 173 şehidimizden 99'unun Karabiga'da yatanlar olduğunu görünce hayretler içinde kaldım. Bu durumu anlattıktan sonra Belediye Başkanımız hemen harekete geçti ve şehitlik anıtını yaptırdı. Bugün burada olmaktan ve 96 yıl sonra şehitlerimizin adını yazdırmaktan dolayı çok mutluyum." Törenin sonunda dualar okundu. Bu sırada Gürsu'nun yanına gelen şehit yakını bir hanım, gözyaşları içinde teşekkür etti.
Takvim
<<Nisan 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.