Haberler

Nazım için dev park

Tarih: 23 Mayıs 2011 Kaynak: Yeni Asır Yazan: Ertan Gürcaner
Karabağlar Belediyesi tarafından 20 bin metrekare alan üzerine yapılan Nazım Hikmet Kültür Parkı, amfi tiyatro ve seyir terasları ile pek çok kültür ve sanat etkinliğinin ev sahibi olacak.

Karabağlar Belediyesi tarafından Yeşilyurt Tahsin Yazıcı mahallesinde 20 bin metrekare alan üzerine inşa edilen Nazım Hikmet Kültür Parkı ve anıtı törenle açıldı. Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, 25 yaşında 4 çınar ağacını da parka diktiklerini belirterek, "İnşallah bu 4 çınar, ileride usta şair Nazım Hikmet'in mezarına gölge yapar" dedi.

Tahsin Yazıcı mahallesinde düzenlenen parkın ve heykelin açılışı sanatseverleri bir araya getirdi. Parkın açılışında konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, dünya şairi büyük usta Nazım Hikmet'in adını taşıyan, Türkiye'nin en büyük parkını hizmete açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Parktaki çalışmaların belediye imkanlarıyla gerçekleştirildiğine dikkati çeken Başkan Kürüm, amfi tiyatro ve seyir teraslarının pek çok kültür ve sanat etkinliğine ev sahipliği yapacağını belirterek, "Bu parktaki her şey onun adına yakışır şekilde düzenlendi. Şiirlerinden oluşan kaideler, parktaki yerini aldı. 25 yaşında çınar ağaçları da parktaki yerini aldı. Vasiyet ettiği üzere, ağaçlarının gölgesinde uyuyacak. İzmirliler onu saygıyla anacak" dedi. Parkın tamamiyle Karabağlar Belediyesi işçilerinin eseri olduğunu hatırlatan Kürüm, önümüzdeki yıl Uzundere'de 250 dönüm alan üzerinde yapımını sürdürdükleri rekreasyon alanını hizmete sokmayı hedeflediklerini söyledi.

Kent dönüşüm projesi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise Karabağlar'da içinde belediyesi, hükümet binası, adliyesinin bulunduğu bir ilçe merkezi oluşturmayı planladıklarını söyledi. 850 kişilik toptan çözüm ekibi ile Karabağlar ilçesinin bir çok mahallesinde en acil ihtiyaçları gidermek amacıyla 20 gündür çalışma yaptıklarını belirten Kocaoğlu, önümüzdeki günlerde Limontepe'de, 440 dönüm alanda kent dönüşüm projesini başlatacaklarını belirtti. Gaziemir Emrez ve Bayraklı'da kent dönüşümü için çalışma yaptıklarını hatırlatan Kocaoğlu, kent dönüşümünün "yık binayı, yap binayı" demek olmadığını, sosyal projeler olduğunu belirterek, "Binalarla yeşili harmanlayıp kentin silüetini değiştirecek kent dönüşüm projeleri üzerinde çalışıyoruz" dedi.

Bahremoğlu şiirleri

Açılışa TBMM Meclis Başkan Vekili Güldal Mumcu, CHP İzmir milletvekilleri Kemal Anadol, Oğuz Oyan, Ahmet Ersin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, CHP İl Başkanı Tacettin Bayır, Karşıyaka, Narlıdere, Foça, Dikili, Kuşadası Belediye başkanları, sendika temsilcileri, CHP İzmir milletvekili adayları katıldı. Ataol Behramoğlu da şiirleriyle açılışa renk kattı.

Merdivenaltı savaşı

Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, geçtiğimiz haftalarda çıkan yangında 5 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatark ilçede apartman altlarında "merdivenaltı" tabir edilen bombalar bulunduğunu, en büyük projelerinin bu işletmeleri bir yerde toplayıp apartman altlarından kurtarmak olduğunu söyledi.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.