Haberler

Temel Çarşamba atılıyor

Tarih: 25 Mayıs 2011 Kaynak: Olay
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak olan yeni stadyum ihalesiyle ilgili itiraz Kamu İhale Kurulu'nca reddedilirken, Başkan Recep Altepe, dev yatırımın temelini 1 Haziran Çarşamba günü atacaklarını söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç ile birlikte katıldığı MÜSİAD'ın sabah kahvaltısında Bursasporluların merakla beklediği stadyum müjdesini verdi. AK Partili milletvekili adaylarının da katıldığı toplantıda konuşan Başkan Altepe, ihaleyle ilgili sorunların ortadan kalktığını ve stadyumun temelini 1 Haziran Çarşamba günü atacaklarını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı'nda 17 Şubat'ta yapılan ve 31 firmanın katıldığı ihaleyi en uygun teklifi veren Gintaş firması kazanmıştı. İhalenin ardından yasal sürenin dolması beklenirken, katılımcı firmalardan biri Kamu İhale Kurulu'na itirazda bulunmuştu. İtirazı değerlendirmeye alan Kamu İhale Kurulu, itirazın reddine karar verdi. Sabah saatlerinde kararın ellerine ulaştığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ihaleyle ilgili sorunların ortadan kalktığı ve yeni stadyumun temelini 1 Haziran Çarşamba günü atacaklarını müjdeledi. Şartnameye göre ihaleyi alan Gintaş firması, yer tesliminin ardından 450 gün içinde inşaatı tamamlayacak.

Tek parti iktidarının avantajlarını Bursa'da da en iyi şekilde kullandıklarını dile getiren Başkan Altepe, "Yıkımı yıllarca sürecek olan binaları yıkabiliriz. İşte Tekel binası birkaç gün içinde tamamen yıkılıyor. Başbakanımız, Bursa'da stadyum için 50 milyon TL ödenek desteği yapacaklarını ve mevcut stadyumu da yeşil alan olarak Bursa'ya kazandıracaklarını müjdeledi. Bizde stadyumun temelini Çarşamba günü atıp, inşaatı 1,5 yıl içinde bitirmeyi amaçlıyoruz" dedi.



UEFA'nın en son kriterlerine uygun olarak yapılacak yaklaşık 45 bin kişi kapasiteli stadyumda 207 engelli koltuğu bulunacak. 70 loca, 851 kişilik tuvalet, 85 kapı, 96 turnike, otoparkları ve yeşil alanlarıyla Türkiye'nin en modern stadyumunu inşa edilecek. Trafikte bir sorun yaşanmaması için gerekli bağlantı yollarının sağlanması için çalışmalar hızla sürüyor. Stadyumun hemen karşısında yapılacak olarak Hüdavendigar Odunluk Kent Parkı ile bölgeye yaklaşık 1 milyon metrekarelik yeşil alan kazandırılacak.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.