Haberler

Hazar'ı Karadeniz'e bağlayacak!

Tarih: 25 Mayıs 2011 Kaynak: Vatan
Demokrat Parti de kendi "Çılgın Projesini'' açıkladı. Genel Başkan Yardımcısı Ergun Özdemir, 5 ayrı ülkenin komşu olduğu Hazar Denizini Karadeniz'e bağlayacaklarını açıkladı.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın İstanbul için açıkladığı Çılgın Projenin ardından Demokrat Parti (DP) de kendi "Çılgın Projesini'' açıkladı. DP Genel Başkan Yardımcısı Ergun Özdemir, 5 ayrı ülkenin komşu olduğu Hazar Denizini Karadeniz'e bağlayacaklarını açıkladı.

Seçime Namık Kemal Zeybek'in liderliğinde girmeye hazırlanan DP'de Genel Başkan yardımcısı Ergun Özdemir, "Çok önemli projelerimiz var. Bunların başında Hazar Denizi'nin Karadeniz'e bağlanması geliyor.Türkiye ve İran'ı Karadeniz'e, Akdeniz'e ve okyanuslara açmaktır. Bütün petrol ve doğalgaz hattını Karadeniz'den, bizim karasularımızdan geçirmek demektir. İşte o zaman İstanbul Boğazı kurtulur" diye konuştu.

SOKULLU'NUN PROJESİ

Özdemir'in açıkladığı proje, Osmanlı'dan alıntı çıktı. Kanuni Sultan Süleyman'ın veziri Sokullu Mehmet Paşanın projesine göre, Don ve Volga Nehri arasında bir kanal ile Osmanlı donanmasına Hazar Denizi yolu açılacaktı. Proje için gerekli işgücü seferber edildi, ancak hava şartları nedeniyle çalışmalar sürdürülemedi.

Dünyanın en büyük kapalı havzası olan Hazar Denizi'nin güney kıyılarının bir kısmı İran'a ait bulunuyor. Geri kalan kısmı Rusya Federasyonu, Türkistan, Kazakistan, Azerbaycan toprakları içerisinde yer alıyor.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.