Haberler

HES'i su bastı

Tarih: 25 Mayıs 2011 Kaynak: Dünya Gazetesi
Karabük'te yapımı devam eden hidroelektrik santrali tünelini su bastı, bir işçi öldü.

Karabük'ün merkeze bağlı Belen köyünde, yapımı devam eden hidroelektrik santralinin içindeki tüneli su bastı. Mahsur kalan işçilerden biri yaşamını yitirdi, 3 işçi ise kurtarıldı.

Karabük'ün merkeze bağlı Belen köyünde, yapımı devam eden hidroelektrik santralinin içindeki tüneli su bastı. İşçilerin çalıştığı sırada meydana gelen su basması sonucu 4 işçi tünelde mahsur kaldı. Olayın duyulmasının ardından bölgeye kurtarma birlikleri sevk edildi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları sonucu, deniz botu ile işçilerden Naci Çeri (23), Abdurrahman Eran (40) ve Veysel Kaçan (40) tünelden çıkartıldı. İşçiler Karabük Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Bir cesede ulaşıldı
Muhlis Çipli'yi arama çalışmaları ise gece boyunca devam etti. Ekipler, işçinin kurtarılması için Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Şubesi'nden dalgıç talebinde bulundu.

Bölgeye gelen Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Şubesi ekibi, yaptıkları aramalarda, mahsur kalan işçi Muhlis Çipli'nin cesedine ulaştı.

Çipli'nin cesedi Karabük Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Kurtarma çalışmalarının gecikmesine tepki
Bu arada işçiler, mesai arkadaşlarını kurtarma çalışmalarının geç yapıldığı gerekçesiyle tepki gösterdi, jandarma ekipleri ile aralarında kısa süreli arbede yaşandı.

Olay yerine gelen Vali Yardımcısı Abidin Uysal, kurtarma çalışmalarını yerinde izledi.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.