Haberler

"Yaşananlar, tarihi çarşıya yakışmıyor"

Tarih: 25 Mayıs 2011 Kaynak: Yeni Asır Yazan: Fatih Şendil
Kemeraltı'nda esnaflık yapan vatandaşımız, belediye yetkililerinin yıllardır çözülemeyen sorunlara el atması gerektiğini söyledi.

Kemeraltı'nda yıllardır esnaflık yapan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir vatandaş, gördüğü aksaklıkları ve yanlışları Yeni Asır Yanınızda ekibini arayarak tek tek aktardı. Biz de 'Akıncıbeyi' rumuzu ile bize yazı gönderen okuyucumuzun büyük sorun olarak gördüğü aksaklıkları aynen sizlerle paylaşıyoruz.

İşgaliye enfellenmeli

Yaşanan aksaklıklara dikkat çekmek isteyen vatandaşımız, "İzmir başta olmak üzere ülkesini çok seven birisi olarak Kemaraltı'nda yaşanan bazı durumların hoş olmadığını düşünüyorum. Bu yaşananlar, kentimize yakışmıyor ve yetkililerin bir an önce önlem alması gerekiyor. Hisarönü esnafı olarak çığ gibi büyüyen kafelerin, 5 bin yıllık tarihi çarşımızın sokaklarını masa ve sandalyeleri ile işgal etmelerine ve gerekenden fazla yayılmalarına karşıyım. Belediye yetkililerinin bu yol işgaline karşı, "Biz onlardan işgaliye alıyoruz" demelerine de karşıyım. Çarşımıza alışveriş için gelen insanlarımızın kullanacakları yolların işgal edilmesine anlam veremiyorum. Belediyecilik, birilerine vatandaşın geçeceği yol veya kaldırımları peşkeş çekmek değildir. Tuvaletsiz, lavabosuz kafe, lokanta ve benzeri işler yapanlara izin verilmesini de doğru bulmuyorum. Gıda işi yapılan bir mekanda nasıl lavabo olmaz. Lavabosuz bir işyerine gıda ruhsatı verilmesi doğru değil" dedi.

Otoparkalr yetersiz

"14-15 yaşındaki kızlarımızın buralardeki kafelerde oturarak kötü alışkanlıklar edinmesi beni rahatsız ediyor" diyen vatandaşımız, okul sıralarında olması gereken çocukların kötü alışkanlıklar kazanmasının önüne geçilmesinin gerektiğini altını çizdi. Akıncıbeyi rumuzuyla bize şikayetlerini ileten vatandaşımız, "Hala yol ortasında insanların kollarından çekerek, bağırıp çağıran çığırtkanlar var. Zorla insanların önlerine geçip, orasını burasını çekiştirerek, dokunarak mekanına oturtmaya çalışıyorlar. Çarşımıza alışverişe gelecek olan vatandaşların araçlarını koyabilecek yeterli sayıda otoparkımız olmaması da cabası. AVM'lerde ücretsiz otoparklar varken bu önemli olayın üzerine eğilmeyenler ne yapıyor merak ediyorum. Cadde üzerinde 5-10 dakika aracını park edip, acele bir vaziyet içerisinde işini halletmeye gelen insanlarımızın, döndüklerinde araçlarının silgeçlerinde ceza makbuzu bulmalarına karşıyım. Kısacası Kemeraltı çarşımızı bitirmeye çalışan zihniyete karşıyım ve aynı zamanda şikayetçiyim" diye konuştu.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.