Haberler

Londra 'Anadolu Kültür Festivali' gelenekselleşti

Tarih: 26 Mayıs 2011 Kaynak: Türkiye


Londra'da düzenlenen ve geleneksel hale gelen 'Anadolu Kültür Festivali' geçen yıllara göre daha zengin program ile 11 ile 19 Haziran tarihlerinde, kuzey Londra'daki Clissold Park'ta yapılacak. Festivale bu yıl mehter konserinin yanı sıra kılıç-kalkan ile sema gösterileri de renk katacak.

Londra'da, Süleymaniye Kültür Merkezi ile Anadolu Toplum Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen 'Anadolu Yaz Kültür Festivali'nin beşincisi, 11 ile 19 Haziran tarihleri arasında Clissold Park'ta gerçekleşecek.

Festival Düzenleme Komitesi'nin verdiği bilgiye göre, 11 Haziran Cuma günü açılışı yapılacak olan Festival 19 Haziran akşamı sona erecek. Açılışa siyasetçilerin yanı sıra Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz ve Başkonsolos Ahmet Demirok'un da katılması bekleniyor. Geçen yıl yaklaşık 50 bin kişinin ziyaret ettiği ve bu yıl daha fazla ilgi görmesi beklenen festivale, Türk Hava Yolları AnadoluJet'in ana sponsorluğunda birçok firma destek veriyor.

Bu yıl festivalde 35 farklı çadırda Anadolu kültürünü tanıtan etkinliklere yer verilecek. Festivalde yağlı güreş turnuvaları ve Bursa Mehter Takımı'nın konserlerine, bu yıl Bursa Kılıç-Kalkan Ekibi ile Konya Mevlana Sema Grubu'nun gösterileri de eklendi.

Festival etkinlikleri kapsamında, ünlü şampiyon Ahmet Taşçı ile yağlı güreş turnuvası 12 Haziran Pazar günü yapılacak. Festivalin ikinci günü yapılacak güreş turnuvasında Londra Güreş Ağası seçilecek. Festival süresince, Hüseyin Goncagül ve tiyatro grubu tarafından Hacıvat ile Karagöz, İbiş ve Nasrettin Hoca skeçleri bu yıl da festivalin renkli bölümleri arasında yer alacak. Anadolu Kültür Festivali'nin olmazsa olmazı haline gelen 'Emine Beder'le Yemek Yarışması'nda bu yıl da hanımların leziz yemek ve tatlıları yarışacak.

Ailelere çocuklarıyla birlikte eğlenme ve piknik yapma imkanı sunulacak festivalde, kuzu çevirme, kebap stantları yer alacak. Anadolu mutfağının farklı lezzetleri festival süresince farklı çadırlarda ziyaretçilerin damak zevkine sunulacak.

Festivalde geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da sanatçılar tarafından, geleneksel saray sanatları, el sanatları ve Anadolu'nun farklı yörelerine has sanat gösterileri workshopları gerçekleştirilecek.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.